Lavovi dosad najsigurniji na svom terenu

648

Nešto lakše nego svoje prethodne domaće utakmice zaključio je gabelski GOŠK u svoju korist protiv Goražda (2:0), a strijelci za momčad iz Gabele su bili Anes Mašić u 43. minuti i kapetan Vedin Kulović u 55.

Tako su Lavovi sačuvali razmak od tri boda spram prvoplasiranog Olimpika koji je dan ranije visoko porazio Jedinstvo (4:0).

Nakon niza loših rezultata ekipe iz Bihaća klub je pao na pretposljednje mjesto ljestvice Prve lige pa su se odlučili na šok terapiju i razlaz s trenerom Vladom Jagodićem.

Novi trener, a u kombinaciji je Senad Repuh, bi trebao debitirati upravo protiv GOŠK-a koji će put Bihaća sljedećeg vikenda. Vodeći Olimpik će imati još teže gostovanje kod Zvijezde u Gradačcu.

Odlazak Jagodića s klupe Jedinstva nije jedina trenerska promjena poslije 6. kola Prve lige. Slaven iz Živinica je pobijedio Travnik sa 1:0, ali njihov trener Samir Hadžimahović ipak odlazi s mjesta šefa struke.

– Imam stalni posao i ne mogu biti na svakom treningu. Na svakom meču sam bio, ali uprava kluba je donijela odluku da takav angažman nije dovoljan i odlučili smo se za raskid suradnje, rekao je Hadžimahović.

Prethodnog vikenda je debi kao trener TOŠK-a upisao Nermin Šabić, a njegova momčad je savladala Metalleghe sa 1:0.

– S obzirom da sam došao prije tri dana na jednu užarenu stolicu gdje je možda malo poljuljana atmosfera, međutim moram reći da sam prezadovoljan s predstavom igrača, odigrali su korektno, izjavio je Šabić.