AUDIO | Gradonačelnik Čapljine govorio o događajima u Čapljini te nadolazećem ”Uštipak fest-u”

2396

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić gostovao je u emisiji ”Vijesti plus uživo” na Običnom radiju iz Mostara.

Novinari Običnog radija dr. Smiljana Vidića ugostili su povodom nadolazećeg ”Uštipak festivala” koji se organizira u suradnji s Centrom za investicije i razvoj poduzetništva, ali naravno dotaknuli su se i drugih jednako zanimljivih tema.

Vidić je tako odgovorio na neka od pitanja poput:

Epitetima koji se u medijima često pridaju Čapljini, a svi koji su nekad posjetili taj gradić mogu to i potvrditi. Kad spomenemo Čapljinu odmah nam se javljaju asocijacije na najljepši, najčistiji grad, miran gradić, poželjan za življenje, često je nazivaju „Cvijetom Hercegovine… Kako Vi to komentirate?

– Organiziranjem različitih kulturnih, ali i drugih aktivnosti Grad Čapljina doista dokazuje taj svoj status. Evo samo u ovom mjesecu u Čapljini je obilježen jubilarni 20. Čapljina fest, potom ovaj tjedan u Čapljini je nizom aktivnosti obilježen i Europski tjedan mobilnosti, a približava se i manifestacija Uštipak fest, kao i proslava Dana Grada, odnosno blagdan Svetoga Franje. Kažite nam kako uspijevate ovako mali gradić održati tako bogatim različitim manifestacijama i samim time učiniti ga ugodnijim mjestom za življenje?

– Čapljina je od svibnja i službeno dobila status grada. Znamo da Čapljina odavno ima velik turistički i poljoprivredni potencijal. Kažite nam koliko je ovaj status važan za Čapljinu i koliko joj daje perspektivu za daljnji razvoj i nove projekte?

– Dolazimo sad do jedne jako zanimljive teme, riječ je o gastro-turističkoj manifestaciji koja se ove godine po prvi put održava u Čapljini, a to je „Uštipak fest“. Kažite nam što za cilj ima ova manifestacija i predstavite nam ukratko što sve pripremate za subotu 28. rujna tekuće godine?

Za kraj, što biste mogli poručiti našim slušateljima?