FOTO | Mališani uživali: Održan Prvi dječji festival u Čapljini

3579

Kreativnost, druženje i zabava mališana oduvijek je na prvom mjestu tako je u Čapljini održan Prvi zabavni, edukativni i kreativni dječji festival.

Na Trgu kralja Tomislava okupio se velik broj mališana koji su zajedno sa svojim roditeljima uživali u bogatom programu kojeg su pripremili organizatori.

Prvi dječji festival održava se dva dana, 21. i 22. rujna, a svojim nastupom cijeli festival uveličale su Čapljinske mažoretkinje i plesni studio ”Angels”.

Mališani su tako, prvog dana festivala, mogli uživati u maskotama, raznim igrama, oslikavanju lica, radionicama Močvare te vožnji vlakićom kroz grad.

Nakon zabave na Trgu je uslijedila i predstava ”Pepa pig” koju su mališani uzbudljivo čekali.

No to nije bilo sve, odvažni mališani održali su i modnu reviju butika ”Pliško”, ”Bubamara” te ”Marina”.

U razgovoru s Marinom Beno, jednom od organizatorica igraonice ”Kockica” doznali smo odakle ideja za pokretanje ovakvog festivala.

‘Već dugo radimo s djecom i razmišljamo o pokretanju ovakvog festivala u Čapljini. Na našu sreću Čapljina ima puno djece, pa se kroz rad s njima i njihovu kreativnost rodila ideja o pokretanju zabavnog, edukativnog i kreativnog festivala. Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji pomažu i koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj festival organizira i održi”, kazala je Marina Beno, organizatorica iz igraonice ”Kockica”.

Prvi dječji festival u Čapljini oba dana trajat će od 16:00 do 20:00 sati, a vrijedi kazati kako je ovaj festival uvršten i u obilježavanje Dana grada Čapljine.

U nedjelju, 22. rujna, na programu su interaktivne i kreativne radionice koje će se održati u šatoru na Trgu kralja Tomislava, a s početkom u 18:00 sati stižu Haos Animatori.

Oni sa sobom donose jako bogat zabavni program, pa će tu biti cirkus, klaunovi, razne slikarske predstave i još mnoštvo sadržaja.

”Htjela bih pozvati sve mališane i roditelje, koji prvog dana festivala nisu bili u mogućnosti doći na Trg, da to naprave u nedjelju. Dođite, pridružite nam se na Trgu, da zajedno uživamo u dječjoj kreativnosti, plešemo i veselimo se”, kazala je Ivana Bošković, organizatorica rođendaonice ”Čapljinko”.

Osim svih navedenih aktivnosti, Fitness centar ”Life” sudjelovao je u Prvom dječjem festivalu u Čapljini, a treneri Ivana Buntić Jovanović i Mateo Jovanović trenirali su s mališanima na Trgu kralja Tomislava.

Ističemo kako su se organizatorice iz rođendaonice ”Čapljinko” i igraonice ”Kockica” odlično pobrinule za sve mališane, pa otkrivamo da će u nedjelju, 22. rujna svi mališani moći jahati ponija koji će biti na Trgu kralja Tomislava.