FOTO | VIDEO | Sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Čapljine

2649

U povodu Dana Grada Čapljine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina na kojoj su nazočili brojni uzvanici iz cijele BiH i Republike Hrvatske.

Radi se o prvoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, s obzirom da je Čapljina prije par mjeseci proglašena Gradom.

Podsjetimo, svečana proslava Dana Grada Čapljine je započela polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatske slobode.

Svečana sjednica održana je u prostorijama kina ”Mogorjelo” u Čapljini, a započela je intoniranjem himne BiH i ”Lijepom našom”, a minutom šutnje nazočni su se prisjetili svih onih koji su svoj život dali za Čapljinu i onih koji su ugradili sebe u izgradnju bolje Čapljine, a danas više nisu s nama.

Nazočne je u ime Grada Čapljine pozdravio čapljinski načelnik Smiljan Vidić, koji je govorio o realiziranim projektima od prošlogodišnje do ovogodišnje svečane sjednice, kao i onome što je ispred lokalne vlasti u razdoblje koje dolazi.

U nastavku poslušajte govor čapljinskog gradonačelnika sa svečano sjednice Gradskog vijeća:

Vrijedi istaknuti kako je ovoj sjednici nazočio veliki broj dužnosnika i uzvanika sa svih razina vlasti, kao što su predsjednik HDZ BiH i HNS Dragan Čović, ministri u Vijeću ministara Josip Grubeša i Vjekoslav Bevanda, ministri u federalnoj Vladi Denis Lasić i Jelka Miličević, ministri županijskoj Vladi HNŽ Donko Jović, Oliver Soldo i Slađan Bevanda predvođeni predsjednikom Vlade HNŽ Nevenkom Hercegom, zastupnici sa svih razina vlasti, načelnici susjednih općina i gradova i mnogi drugi.

Osim navedenih, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čapljine, od političkih dužnosnika nazočili su: Bariša Čolak, Predrag Kožul, Darijana Filipović, Tomislav Martinović, Iva Raguž, Josip Brkić, Vlado Šoljić te Đuro Prkačin.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Gradski zbor Čapljina i HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata.