FOTO | Uspješno završena Likovna kolonija u Klepcima i Čeljevu

1647

Župa Presvetog Srca Isusova povodom blagdana Gospe od krunice, supatrona župe bila je uspješan i dobar domaćin Likovnoj koloniji – Gospa , Majka Moja.

Likovna kolonija okuplila je u zajedničkom druženju i radu slikarice i slikare s područja Hercegovine – mlade umjetnike neprijeporne nadarenosti pred kojima je, što će vrijeme zasigurno vrlo brzo pokazati, sasvim izvjesna (uspješna) budućnost.

Ova likovna kolonija po imenom ”Gospa, Majka moja” je pokazala iznimnu likovnu širinu potvrdivši se kao pun pogodak u svakom pogledu.

Mladim umjetnicama i umjetnicima, naime, sudioništvom u koloniji, omogućeno je ovdje, uz ugodan jednodnevni boravak , pokazati svoju umjetničku posebnost i stečena znanja te još se malo družiti sa svojim kolegama i žiteljima naše župe.

Na taj se način, u uspješnoj sinergiji stvaralačkog i praktičnog, afirmira se kulturna i umjetničkih vrijednost , a istovremeno, makar i posredno vrši i izvjestan utjecaj na estetska i likovno-umjetnička iskustva naših župljana koji ovdje mogu uživati i u ljepoti i umjetničkoj vrijednosti izloženih slika.

U koloniji su u proteklom danu sudjelovali akademski slikari: Goran Milinković, Jelena Grgić, Trpimir Grgić, Matea Martinović, Mirela Falak, Mia Ivanković, Danijela Jovanović, Božana Palameta, Ivana Jelćić, Mara Žilić, Srećko Babić i Tomislava Babić.

Svaki od njih naslikao je tijekom rada u koloniji zadane teme radova, pa aktualna izložba je donirana župi Presvetog Srca Isusova i osnov za izradu katoličkog kalendara.

”Koristimo se prilikom da zahvalimo likovnim umjetnicima na sudjelovanju i pozivamo ih , ako Bog da , da se nađemo i sljedeće godine na još boljoj 0 većoj likovnoj koloniji”, poručuju organizatori – Župa Presvetog Srca Isusova.