Radović: Ova je odlučivala hoćemo li “gore ili dolje”

338

Nogometaši Čapljine su u 9. kolu Prve lige FBiH upisali pobjedu protiv Travnika (1:0), posebno vrijednu za momčad poslije neugodnog gostovanja kod Slavena u Živinicama gdje su izgubili (2:0), ali i prošli prilično nesportski tretman domaćina.

Za osvajanje tri boda mrežu Travnika je pogodio Ahmed Hasinović u 64. minuti.

”Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi gdje se ekipa Travnika orijentirala na branjenje i nije uspjela ugroziti naš gol. Mi smo u prvom poluvremenu imali dvije šanse, kasnije u drugom poluvremenu još tri. Bila je to zaslužena pobjeda i idemo dalje prema Igmanu”, prokomentirao je trener Čapljine Dragan Radović.

Psihološki važan povratak poslije utakmice sa Slavenom gdje je u fokusu više bio fair-play, odnosno nepostojanje istog, nego sam sportski segment.

”Dosta važna pobjeda, pogotovo poslije onoga što se izdogađalo u Živinicama. Sama činjenica da su suci s tog meča kažnjeni, sve govori. Ponašanje domaćina nisam doživio u nogometu, ipak su to nečija djeca i trebaju doći kući zdravi, a ne da ih tuku”, kazao je Radović.

Optimistične najave u predsezoni i dobre nastupe u pripremama Čapljinci su počeli bodovno potvrđivati i u prvenstvu.

”Mislim da otkad sam došao igramo dobro i nitko nas nije nadigrao, pobjeđujemo i zadovoljan sam”, istaknuo je Radović.

Sljedeći izazov je Igman u Konjicu sljedeće nedjelje.

”Gledao sam Igman, solidna su i čvrsta ekipa protiv koje idemo probati nešto napraviti. Svi su zdravi, samo Andrej Đurić ima tri žuta, međutim tu imamo rješenja tako da ne bi trebalo biti problema.”

Radović kaže da je utakmica s Travnikom odlučivala hoće li Čapljinci “gore ili dolje”.

”S ovom pobjedom smo definitivno zaslužili taj gornji dio ljestvice. Ekipe koje su ispred nas s duplo većim proračunima nam bježe po bod, ili Olimpik nešto malo više, ali ni to nije posebno izraženo u odnosu na ulaganja”, smatra Dragan Radović.

Olimpik uvećao svoju prednost

Remijem u Banovićima kod Budućnosti (1:1) nogometaši sarajevskog Olimpika su dodatno uvećali svoju prednost na vrhu ljestvice Prve lige FBiH. Vukovi su poveli u 35. minuti golom Idriza Džafića, da bi konačni rezultat postavio Anel Husić u 76. minuti. Dosad njihov najbliži pratitelj, gabelski GOŠK, je izgubio u Jajcu (1:0). Dženan Haračić je presudio taj meč u korist Metalleghea već u 5. minuti s bijele točke.