FOTO | Na Budisavini podignut ogromni križ

5154

U mjestu Budisavina koje pripada mjesnoj zajednici Svitava – Bajovci podignut je ogromni križ.

Kako Čapljinski portal doznaje od mještana, Budisavina je, poslije Žabe, najveća uzvišica ovog kraja, te se s nje pruža nezaboravan i prelijep pogled na čitavu dubravsku visoravan, dolinu i ušće Neretve koje se ulijeva u Jadransko more.

”Još je pokojni Stjepan Batinović započeo s idejom da na ovom brdu postavi kip Kraljice Mira, koji bi bio znak molitve za mir ovog nemirnog područja. To mu komunističke vlasti nisu dopustile, a u ovo novije vrijeme, nakon svih ovih nemilih događaja i ratova u ovom kraju, sazrela je ideja da se na Budisavini postavi križ kao simbol mira i zahvale dragom Bogu – za slobodu i mir u ovim krajevima. Križ je realnost u svakom ljudskom stvoru te smo stvoreni u obliku križa. Sve manje ljudi mu je doraslo. Koliko god je bio križ simbol najokrutnije smrti još je više Kristovom smrću na križu postao simbol spasenja. Neka svi naši pogledi budu upereni prema Njemu. Upravo zbog ovoga mještani MZ Svitava – Bajovci, odlučili su na Budisavinu postaviti ogromni križ”, doznajemo od mještana MZ ”Svitava – Bajovci”.

Osim investitora ”Ivomix d.o.o” i ”Iskopi Jukić”, glavni investitor bio je i gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.