Hindić-Bošnjaković u pritvoru još dva mjeseca, obrana najavila žalbu

1955

Suniti Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića, vlasnika motela “Villa Ivanković”, produžen je pritvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, potvrđeno je u Županijskom sudu u Mostaru.

Ova odluka je donesena u četvrtak, a nakon ročišta koje je održano u Županijskom sudu u Mostaru.

Županijsko tužiteljstvo predložilo je produljenje pritvora za još dva mjeseca iz razloga da osumnjičena boravkom na slobodi ne bi pobjegla.

Također je pružilo dokaz da su dane naredbe za provođenje mnogobrojnih vještačenja – balističko, medicinsko, kemijsko i dr., ali do današnjeg dana Tužiteljstvo nije dobilo ni jedan nalaz.

Braniteljica osumnjičene – odvjetnica Nada Dalipagić predložila je Sudu da pritvor osumnjičenoj ukine, a iz razloga što nije ispunjen temeljni uvjet za produljenje pritvora tj. da je osumnjičena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret, a nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi ista bježala jer je osumnjičena državljanka BiH, nema drugo državljanstvo, niti ima bilo gdje nekretnina, pri činjenici da trenutno ima obadvije noge slomljene. Predložila je izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje kaznenog postupka.

Kazneno vijeće ipak je uvažilo na kraju prijedlog Tužiteljstva i osumnjičenoj produžilo mjeru pritvora za još dva mjeseca.

Odvjetnica Nada Dalipagić, najavila je da će u zakonskom roku na ovo rješenje uložiti žalbu prema Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Podsjećamo, Sunita Hindić-Bošnjaković se sumnjiči da je 4. listopada u ranim jutarnjim satima izvršila kazneno djelo ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.

Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina.

Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije.