FOTO | Pripravnički staž u Čapljini započelo 49 pripravnika

4544

Svoj radni staž danas je započelo je danas u Čapljini 49 pripravnika – vježbenika, od čega 45 pripravnika s višom i visokom stručnom spremom i četiri pripravnika sa srednjom stručnom spremom.

Gradska uprava Čapljina ulaganje u mlade ljude, obrazovanje, napredak naše mladosti upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih projekata, ističu iz ove ustanove.

”Važnost stjecanja prvog radnog iskustva iznimno je važna odrednica u razvoju daljnje poslovne karijere. Vodeći se upravo time grad Čapljina već 11. godinu za redom uspješno provodi projekt pomoći mladim ljudima kako bi kroz radni staž stekli potrebne preduvjete za budući stalni radni odnos kroz Program sufinanciranja mjera za prvo radno iskustvo”, dodaje se..

Gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić se obratio pripravnicima, poželjevši im dobrodošlicu. On je u svom obraćanju istaknuo važnost stjecanja prvog radnog iskustva, kao bitnu odrednicu za daljnju poslovnu karijeru.

”Cilj ovog projekta je pomoći mladim ljudima, da kroz svoj radni staž dobiju preduvjet za budući stalni radni odnos, a kroz Program sufinanciranja mjera za Prvo radno iskustvo 2019. god.

Pripravnici će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore. Kako je nezaposlenost veliki problem u BiH, Grad Čapljina kroz svijetli primjer mladim ljudima omogućava stjecanje prvog radnog iskustva koje će kasnije određivati i njihovu daljnju karijeru”, rekao je Vidić.

Pored Gradske uprave Čapljina kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti sufinanciranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje neto plaće, Federalni zavod za zapošljavanje djelomično financira doprinose.

Pravni subjekt uključen u proceduru primanja velikog broja pripravnika – vježbenika je i Dječji vrtić Čapljina.