U četvrtak u Čapljini besplatno testiranje razine glukoze u krvi

1328

Tema obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa ove godine je ”Obitelj i dijabetes, zaštite obitelji”.

Udruga dijabetičara ”Insula” kao i svake godine organizira testiranje mjerenja razine glukoze u krvi, a u Čapljini će se održati u četvrtak, 14. studenog.

Tako će se ova akcija održati u gitara klubu u Gelenderima u vremenskom razdoblju od 18:00 do 20:00 sati.

Osim u Čapljini iz udruge ”Insula” organizirali su besplatno mjerenje u Mostaru i Međugorju.

Nakon mjerenja u Mostaru bit će prikazan film „Safely in the Rainbow“ („Sigurno u dugi“), koji prikazuje život dječaka Pârisa i njegove obitelji od trenutka kada mu je dijagnosticirana šećerna bolest tip 1 u dobi od 2 godine pa sve do mlade odrasle dobi.

Film pruža jedinstven pogled u svakodnevni život njegove obitelji, od emocionalnog i burnog vremena u bolnici kada se obitelj mora suočiti s novom stvarnošću skrbi o mališanu koji iznenada živi sa šećernom bolešću, do postepenog učenja kako se nositi s usponima i padovima koje ta bolest donosi.

Nakon prikazivanja filma prisutni će moći razgovarati o svom životu i načinu na koji se “druže” svakodnevno sa ovom bolešću.

”Pozivamo sve građane ovih gradova koji imaju vezu sa dijabetesom, a i one koji bi željeli nešto naučiti o dijabetesu, da dođu izmjere GUK i na taj način podrže rad Udruge ”Insula” i borbu svih dijabetičara iz BiH i svijeta. Ovim putem bi posebno pozvali sve roditelje mladih dijabetičara da dođu i da zajedno obilježimo ovaj dan i tako pokažemo svoju snagu”, poručuju organizatori.