FOTO | Održan komemorativni skup u spomen na Božana Šimovića i stradale hrvatske branitelje

1851

Povodom obilježavanja 27. obljetnice pogibije zapovjednika Božana Šimovića, zapovjednika HVO-a, te u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima, u Zvirovićima je služena misa.

Cvijeće i svijeće, prije početka Svete mise, na spomen Križu, položili su izaslanstvo HNS-a, Grada Čapljina predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga P.P.N. ”Ludvig Pavlović”, načelnici općina Stolac i Čitluk s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, MZ Zvirovići, MZ Prćavci, djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića, Udruge ”Horizonti mira”, područne škole Zvirovići i Prćavci, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

”Na današnji dan, nakon 27 godina pogibije zapovjednika Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i devet hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci”, poručeno je na skupu.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen križa služena je Sveta Misa za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu.

Na kraju je, u mjesnom groblju svetog Ivana u Zvirovićima, položeno cvijeće na grob Božana Šimovića.

Organizatori skupa odavanja počasti poginulim braniteljima u Zvirovićima bili su Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina i Mjesna zajednica Zvirovići/Prćavci, a pokrovitelj ove manifestacije je Grad Čapljina – gradonačelnik.