Kiša, kiša i samo kiša…

2044

Jutros je u cijeloj Bosni i Hercegovine oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo 5; Drvar, Jajce, Tuzla 6; Doboj, Srebrenica, Zenica, Zvornik 7; Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 8; Mostar, Široki Brijeg 10; Grude, Trebinje 11; Neum 13; Stolac 15.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa slabim snijegom ili susnježicom. Intenzivnije padaline ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne sa jakim udarima, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 8 do 16, na jugu od 17 do 22 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne i u Krajini. U ostatku zemlje lokalno sa slabom kišom. Intenzivnije padaline se očekuju na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 14 do 19 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 °C.

U petak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C, piše Federalni hidrometeorološki zavod.