Čapljinci ponosno predstavljaju grad na Hrvatskoj noći u Frankfurtu

3177

”Ima nas Čapljinaca koji smo ponosni na svoj grad i ponosni smo što možemo predstavljati naš grad na Hrvatskoj noći u Frankfurtu! Malo nas je al’ nas ima’, stoji u poruci koju smo dobili u inbox.

Naime, skupina Čapljinaca nazočila je u Fraport Areni u Frankfurtu gdje je u subotu započela Hrvatska noć 2019, a u sklopu koje je održan koncert na kojem ove godine pjevaju Miroslav Škoro, Gibonni, Petar Grašo, Mladen Grdović, Željko Bebek, Prljavo kazalište, Domenica, Indira Forza, Mate Bulić i Klapa Rišpet.

Uz Dalibora Petka, koji vodi ovogodišnji koncert, posjetitelje u Fraport Areni već tradicionalno je pozdravio fra Marinko Vukman, donedavni župnik u obližnjem Kelkheimu, a sada dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji München.

Uz pozdrav „Bog, dobra večer i hvaljen Isus i Marija,dobri ljudi i dragi prijatelji“ fra Marinko je pozdravio sve posjetitelje i izvođače te podsjetiti ”na naše zajedničke nacionalne vrijednosti, sjećanja i radosti, ponos i zajedništvo, dodavši kako i ova hrvatska noć dokazuje kako mi Hrvati i Hrvatice koji živimo i radimo izvan Domovine, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čuvamo i njegujemo svoje korijene, identitet, kulturu, jezik i pjesmu koja nas vraća srcu i duši doma”.

”Zato se večeras prisjetimo s podignutim našim barjacima, nacionalnim bojama i simbolima, svih onih koji su tijekom stoljeća utkali sebe u našu nacionalnu čast i slavu. Sjetimo se svih naših branitelja i heroja Domovinskoga rata koji su temelj naše moderne hrvatske države. Pamtimo zauvijek i odajmo počast svim stradanjima i stradalima 18. studenog 1991.u Vukovaru, Škabrnji, kazao je fra Marinko Vukman ističući pritom da je zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske ostvaren stoljetni san hrvatskoga naroda – stvorena je i obranjena naša današnja neovisna, demokratska i europska Hrvatska”, istaknuo je.

”Takva naša država Hrvatska izazov je svima nama, naš blagoslov i obveza da na velike društvene, povijesne i suvremene izazove, na svjetskim vjetrometinama, unatoč i usprkos svim teškoćama odgovorimo nacionalno svjesni i jedinstveni. Budimo ponosni na sve uspjehe koje je postigla i postiže Lijepa naša, na njezin razvoj i napredak. I ne zaboravite, naša Hrvatska predsjeda u prvoj polovici nadolazeće godine Vijećem EU”, rekao je Marinko.

”Stoga smo večeras posebno ponosni i na našu nogometnu reprezentaciju i njezine uspjehe. Vjerujemo kako su naši vatreni spremni na Rujevici za boj – za narod svoj i za domovinu..Neka vatreni-vice-prvaci svijeta osjete našu podršku iz Frankfurta i neka to bude NEOPISIVO!”, rekao je.

Tijekom večeri na pozornici u dvorani Fraport Arene, čiji službeni kapacitet je pet tisuća i 2 sjedeća mjesta (5.002), su se izmjenjivali najavljeni glazbenici. Među prvima nastupio je Miroslav Škoro.