Vještači se mobitel Lane Bijedić, istražitelji češljaju Viber i WhatsApp poruke!

3839

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Podsjećamo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je tada na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva ŽZH, piše Avaz.

Mobilne aplikacije

Kako je neslužbeno rečeno, osim poziva i poruka, provjeravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, WhatsAppa. Do sada je izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubojstva.

Tužitelji već imaju listing poziva na dan ubojstva, a koji su dobili od mobilnih operatera. No, on navodno nije od velike pomoći. Sada se utvrđuje što je i kome slala Lana na Viber kobnog dana, a tko je nju zvao, što je neslužbeno navedeno i u naredbi pripadnicima FUP-a.

Čvrst trag

Vještačenje bi trebalo biti završeno u utorak, a svi podaci bit će proslijeđeni tužiteljima koji vode istragu.

Za sada tužitelji koji nemaju skoro nikakav čvrst trag tko je ubio Lanu, sve nade polažu u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

Pogotovo poruke koje je upućivala i kome te zašto je kobnog dana iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine. Zapis te komunikacije krije njen mobitel.

I dalje traju saslušanja

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ŽZH i u Tužiteljstvu ŽZH čekaju, također, i na rezultate brojnih drugih vještačenja.

No, i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojne snimke izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini koji pokazuju tijek njenog kretanja.

Tijekom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.