GOŠK sprema pobunu: Klubovi pozvani na sastanak za poništenje sezone

1334

Završena je polusezona u Prvoj ligi FBiH. Jesenji prvak je Olimpik, a sigurno da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Ligu je pred sami kraj polusezone potresla nova afera. Naime, akciju VAR provela je SIPA-e, a 12 osoba je uhićeno zbog namještanja nogometnih utakmica u BiH.

Svi su na kraju pušteni na slobodu, a akcija se posebno odnosila na utakmice Prve lige FBiH.

Navodno bi u trebalo biti saslušano još nekoliko osoba, a riječ je o jednoj od najsloženijih akcia SIPA-e u posljednjih nekoliko godina.

Klubovi su kako to nalaže i pravilnik nisu puno oglašavali na ovu temu, a nekako najglasniji su bili iz NK GOŠK.

Iz GOŠK-a su čak istaknuli da je prvi dio sezone neregularan te da prvenstvo treba biti ponovljeno. Nisu stali u Gabeli na tome pa su odlučili poslati i pozive klubovima na zajednički sastanak svih klubova koji se natječu u Prvoj ligi.

Sastanak bi trebao biti održan 29.11. 2019. godine, a incijator je upravo federalni prvoligaš, što se i može vidjeti u pozivu do kojeg je u posjed došao SportSport.ba.

“Krajnje je vrijeme da klubovi Prve lige FBiH održe zajednički sastanak na kome će razmotriti nastalu situaciju kako u Prvoj ligi FBiH, tako i u Nogometnom Savezu FBiH, te da donesemo zajedničke zaključke za nastavak natjecanja u Prvoj ligi FBiH. Potrebno je da navedeni sastanak dođu predstavnici klubova (predsjednik i direktor)”, stoji u pozivu.

Zanimljivo da su u GOŠK-u i par sezona ranije organizirali isti sastanak iz kojeg su izašli kao apsolutni pobjednici, točnije izborili su plasman u Premijer ligu, te vjerojatno i sada priželjkuju isti scenarij.

Tada su predstavnici više klubova uključujući GOŠK zahtjevali smjenu Povjerenstva za suce i suđenje, a da li će sada dobiti podršku ostalih klubova ostaje nam da vidimo.