Grude u odloženom derbiju dobile Čapljinu i uzele jesenji naslov

805

Boćari Gruda jesenski su prvaci Bosne i Hercegovine. U zaostaloj utakmici Grude su u svom Biberonu savladale Čapljinu 14:10 i tako osvojile naslov.

Podsjećamo, utakmica nije odigrana u redovitom terminu zbog povodnja u Čapljini kada su se uz nogometne terene pod vodom našlo i boćalište kraj Doma umirovljenika. U međuvremenu klubovi su se dogovorili o zamjeni domaćinstva, pa su u derbiju, Gruđani ugostili Čapljince i uzeli im „mjeru“.

S obzirom da su Grude od osnivanja kluba u vrhu bh. boćanja uz to i jednini klub koji ima i međunarodni trofej, konačni ishod nije nikakvo iznenađenje.

Gruđani su puno bolje otvorili utakmicu poveli 6:2 nakon prve ture, a razliku od četiri poena, sačuvali su do kraja utakmice. U sudaru bivših reprezentativaca Damir Brzica u pojedincu, savladao je Antu Dedića – Šampiona 13:5, a par Slobodan Miloš/Dražen Glavaš nadigrao je gostujuću kombinaciju Grbavac/Šunjić 9:5. Malo iznenađenje bile su dvije neodlučene partije, igra trojki poslije velike borbe, završila je miroljubivo 8:8, dok su udarni igrači ekipa Goran Boban i Ante Juka u krugu, odigrali neodlučeno 16:16.

Moglo bi se reći da je utakmica odlučena u štafetnom izbijanju gdje je domaća kombinacija Damir Brzica/Mladen Z. Ćorluka neočekivano nadigrala uigrani gostujući dvojac Darko Šunjić/Ante Vukšić 33:31, dok je u od strane domaćina žrtvovanom brzinskom izbijanju Mate Brzica izgubio od Darka Šunjića 9:27.

U preciznom izbijanju ponovo su se sudarili udarni igrači Boban i Juka, Čapljinac je bio bolji 10:14, međutim u drugoj partiji ove discipline Dražen Glavaš savladao je ozlijeđenog „Šampiona“ 16:3, tako da se u zadnju turu ušlo s vodstvom Gruđana 10:6. U trećoj turi domaći su dobili par i krug, Damir Brzica je tijesno 18:17, slavio protiv Ante Dedića, dok su gosti dobili discipline pojedinac, Ante Juka je nadigrao Milorada Bošnjaka 13:4, te trojku 13:3 za goste.

„Imali smo peh iz obiteljskih razloga nije mogao putovati Veselko Buntić, tako da je ozlijeđeni Ante Dedić Šampion morao igrati maksimalne tri discipline. Razumljivo, izgubio je sve tri partije što ne pamtim da mu se dogodilo. Dalje domaći su nas iznenadili učinkom u štafeti što im je utrlo put prema pobjedi“, rezimira Vide Krmek, voditelj momčadi Čapljine kretanje rezultata uz opasku da su osvojili više „punata“ 155 prema 147 Gruda, a izgubili utakmicu.

Kompletni rezultati petog kola Prve boćarske lige BiH, Grude: Grude – Čapljina 14:10, a u ranije odigranim utakmicama, Rastok – Neum 13:11, Široki – Bura 15:9.

Tabela na kraju jesenske polusezone, 1. Grude 9, 2. Čapljina 7, 3. Rastok 5, 4. Neum 4, 5. Široki 3, 6. Bura 2 boda.