Džidić: Dat ćemo svoj maksimum, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo

429

Košarkaši HKK Čapljina u utorak će u okviru zaostale utakmice 7. kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine gostovati u Laktašima kod Igokee.

Čapljinci su svjesni kako idu na teško gostovanje na kojem najbolje mogu vidjeti gdje je njihova momčad u odnosu na najbolje momčadi a ona Igokeina to svakako jeste. Svjestan je toga i strateg Čapljinaca Boris Džidić:

“Iako se zna razlika u kvaliteti između Igokee i nas , iako mnogi govore da idemo na izlet u Laktaše, naša je obaveza da kao profesionalci, dadnemo svoj maksimum u svakoj utakmici. Za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju” – kazao je Džidić za SportSport.ba i dodao:

“Znamo za sve igračke promjene u njihovom sastavu zadnjih dana ali mislim da im je najveće pojačanje povratak Dragana Bajića na trenersku klupu. Ne znamo u kojem će sastavu oni istrčati ali to ne umanjuje njihovu kvalitetu, čak što više, ti momci što manje igraju u ABA ligi su gladniji dokazivanja”.

”Mene zanima kako ćemo izgledati kao tim, protiv ekipe levela ABA lige te da li netko od mojih igrača može igrati taj nivo košarke, a mislim da neki mogu.

Iako smo svjedoci da je Igokea neke utakmice BiH prvenstva igrala odmah dan nakon ABA lige, mi smo odlučili da našoj najboljoj ekipi možemo izaći u susret i utakmicu prebaciti za utorak”. kazao je Džidić uoči gostovanja Čapljine kod Igokee.

Utakmica se igra sutra u 19h u dvorani u Laktašima.