FOTO | Džidić: Protiv Bratunca idemo po pobjedu u najtežoj utakmici do sada

737

Košarkaši Hrvatskog košarkaškog kluba ”Čapljina” u nedjelju će na domaćem terenu dočekati ekipu Bratunca.

Utakmica je zakazana za nedjelju u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini.

Na press konferenciji, prije utakmice protiv Bratunca, sudjelovali su Boris Džidić, trener HKK Čapljina i Vladimir Ivelja koji igra na poziciji krilnog centra.

Izabranici Borisa Džidića poraženi su u protekle dvije utakmice – jednom na domaćem i jednom na gostujućem terenu.

Igrač HKK ”Čapljina, Vladimir Ivelja ističe kako će u nedjelju pokušati ostvariti pobjedu protiv ekipe Bratunca.

”Utakmica u nedjelju najbitnija do sada za nas, igramo na domaćem terenu i moramo dati sve od sebe da pobijedimo. Ne bi htio nabijati nikakav pritisak, ali moramo se potruditi protiv ove vrlo iskusne ekipe koja nam stiže. Probat ćemo se još uigrati do nedjelje, da riješimo još neke povrede koje imamo te da izađemo na teren i damo sve od sebe. U prošloj utakmici smo na trenutke djelovali dosta dobro, bolje nego u prethodnim utakmicama, a onda smo također u pojedinim trenucima imali određene greške koje nam se događaju. Prošla utakmica protiv Igokee bila je dobra, ali uvijek može i mora bolje. Imamo dosta prostora za napredak i toga smo svjesni”, kazao je Ivelja.

U razgovoru s Iveljom doznali smo kako se dosta navikao na Čapljinu, na momke, ali i na sami klub.

”Ovdje mi je super. Ja sam se zaista navikao na Čapljinu, na ekipu, na treninge, prihvatili su me dobro. Stvarno sam zadovoljan svim aspektima ovdje u Čapljini. Kada dobijemo Bratunac bit će mi još bolje”, kroz smijeh je zaključio Vladimir Ivelja.

Boris Džidić, trener HKK ”Čapljina”, u svojoj izjavi ističe kako u posljednje vrijeme momčad ima problema sa ozljedama i temperaturom.

”Išli smo gore da igramo utakmicu kako najbolje znamo. Jasno je kako se gore više pitalo Igokee nego nas, jer su oni određivali tempo igre. Istina je da je u posljednjih 15-ak dana stanje malo teže zbog ozljedama i temperaturama. Nikako da se spojimo na treninzima i na utakmicama, a uz sve to uhvatio nas je dosta i nezgodan raspored. Utakmica protiv Bratunca nam je dosta bitna i svi smo toga svjesni. U prošloj utakmici je svakako moglo bolje, bilo je dobrih dijelova tijekom drugog poluvremena, a smatram da je i rezultat na kraju nekako bio realan. Ja sam na terenu izdržao dvije minute. Moram priznati da sam ja 30 godina u košarci, ali zaista nisam nikad doživio takvu aroganciju od jednog suca koji nije da nema iskustvo, već ne poznaje pravila prilikom suđenja. Prilikom suđenja osobne greške protivničkoj ekipi, koja je trebala biti nesportska jer je bila u kontra napadu i povlačenju s leđa, ja sam sugerirao s klupe da je to nesportska, ali bez ikakvih ružnih riječi i ostalih gestikulacija, dobio sam drzak odgovor da ”nije”, na što sam dobio i tehničku, nakon čega sam sjeo na klupu i nasmijao se i dobio drugu tehničku – isključujuću i morao napustiti teren. Znamo da prvo ide upozorenje, pa onda tehnička, a to se u mom slučaju nije dogodilo, već odmah je išao red sankcija”, kazao je Džidić.

Džidić kaže da će protiv Bratunca dati svoj maksimum.

”U ovoj utakmici dat ćemo svoj maksimum. Ekipu Bratunca isto je zakačio ovaj raspored, prošli su kroz teški dio rasporeda, a mi smo tek na pola. Oni su napravili dobru stvar, dobili su Slobodu kući, od Igokee su u zadnjim sekundama izgubili i to je zaista jedna dobra stvar. Oni su jako dobra i iskusna ekipa, imaju tri amerikanca koji su željni dokazivanja te je napravljen taj roster po svemu – mislim i na kvalitetu, na budžet te je to jedna od ekipa odmah iza svih Abaligaških ekipa. U tom smislu su od nas kvalitetniji, ali mislim da se s njima može igrati, ali će sve ovisiti u kakvom izdanju ćemo i mi izaći. Imamo ozljeda, temperatura, stigla nam je još jedna nova ozljeda u Aleksandrovcu. Nezgodna situacija, ne trebamo se pravdat i vaditi iz te kože, stanje je takvo kakvo jeste, na nama je da dadnemo svoj maksimum i da bodove ostavimo kući”, jasan je Džidić.