Boris Džidić: Radujemo se gostovanju u hramu košarke

678
Boris Džidić

Pred košarkašima HKK Čapljina novi je i težak ispit. Čapljinci gostuju u Mejdanu kod OKK Sloboda, s klupe predvođeni Borisom Džidićem koji je u prošlosti vodio tuzlanski klub.

Utakmica 9. kola Premijer Lige bit će veliki izazov za hercegovački tim a Boris Džidić je u najavi ovog susreta kazao slijedeće:

“Sutra putujemo u Tuzlu na teško gostovanje. Veselim se utakmici u Mejdanu, hramu košarke. Gostujemo ABA ligašu kojeg vodi Mula (Damir Mulaomerović). To je nešto zbog čega se u sportskom smislu ja i bavim ovim sportom, a vjerujem i moji igrači. Očekuje nas sigurno ekstremna agresivnost sa strane Slobode koja želi se vratiti na pobjedničke staze.

Znamo da jako vole pressing i otvoreni teren, da imaju jako puno talenta u ekipi i siguran sam da će ih Mula u vrlo kratkom periodu vratiti u sami vrh ljestvice ali na nama je da damo sve od sebe i da pokušamo odgoditi im taj plan za iduće kolo.

Ključ utakmice se krije u njenom otvaranju gdje će osim velike energije trebati i mentalno biti spreman za taj pritisak.

Naš zdravstveni bilten se polako popravlja.Svi smo napokon trenirali jučer nakon dugo vremena.

Osobno, radujem se dolasku u Tuzlu gdje imam jako puno prijatelja kako u klubu tako i van njega” – kazao je trener Čapljine Boris Džidić.