Vinko Ćemeraš: ”Sva 4 glasa žirija mogao sam sanjati samo u najluđim snovima”

3973

Momak koji je pokupio simpatije na glazbenom showu ”The Voice Hrvatska” u rodnoj Čapljini pričao je o svom glazbenom početku, odlasku u Zagreb i planovima za budućnost.

Vinko Ćemeraš (25) student Filozofskog fakulteta prošao je prvi krug natjecanja showa ”The Voice Hrvatska” te se nalazi u timu Davora Gobca.

U razgovoru s Vinkom doznali smo kada se rodila ljubav prema glazbi, kako se nosi s komentarima nakon nastupa te što sve planira u budućnosti.

Glazbenik iz Čapljine ističe kako se njegova ljubav prema glazbi rodila već u dječačkim danima.

Anarhiv band kao početak

”Znate kako to ide kad ste klinac, imate omiljeni band i sva ljubav prema glazbi kreće upravo iz dječačkih dana. Svi mladi glazbenici uvijek žele imati svoj cover band u kojemu će stvarati svoju autorsku glazbu. Ja sam u Čapljini uspio, sa svojim prijateljima, osnovati ”Anarhiv band”, koji mi je uvelike pomogao u mom glazbenom putu. Imao sam i svoje idole, koji su tu i dan danas, a to su Urban te Eddie Vedder iz Pearl Jama.

Šetajući čapljinskom rivom nekolicina dječaka i djevojčica, kao i starijih osoba, zaustavljala je Vinka i čestitala mu na njegovom uspjehu.

Na upit kako to da se odlučio prijaviti na već navedeni show, Vinko odgovara: ”Ja sam se na glazbeni show The Voice, kada je tek došao u Hrvatsku prije četiri godine, bio prijavio, ali sam zaustavljen odmah na predaudiciji. Očito tada nisam bio spreman, a ove godine imao sam neki dobar osjećaj te sam se odlučio ponovno prijaviti, što se na kraju pokazalo ispravnim. Smatram da sam dosta sazrio, od prve audicije i jako sam zadovoljan napravljenim”.

Ćemeraš ističe kako je jako zadovoljan što je upao u tim Gobac te da je sve prijedloge žirija objeručke prihvatio.

”Ja sam i više nego zadovoljan što se nalazim u timu Davora Gobca. Htio bih istaknuti jednu anegdotu, a to je da sam prije audicije imao plan da idem u Massimov tim, ali onaj iskreni osmijeh kada se Davor okrenuo bio mi je znak da ću na kraju izabrati njega, ukoliko se i ostatak žirija okrene. Massimo mi je također čestitao, dao mi je neke komentare, koje sam prihvatio kao sugestije, prijedloge i pohvale i hvala mu na tome. Njegove savjete koje mi je dao tijekom prve večeri mog nastupa, zaista ću pokušati prisvojiti i potrudit ću se da radim na sebi i budem sve bolji i bolji”, ističe Vinko.

Vinko nije očekivao da će se sva četiri člana žirija okrenuti.

”To nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Svi mi to nekako priželjkujemo u sebi, ali baš svih četvero da će se okrenuti, ne baš. Moram priznati da nisam puno ni razmišljao o tome. Izašao sam tamo, prepustio se glazbi i očito odradio odličnu stvar”.

Slijedi daljnja faza natjecanja

Show ”The Voice” nastavlja se u subotu, 11. siječnja, u istom vremenskom terminu, s početkom u 20:00 sati, kada slijedi knock out faza.

U razgovoru doznajemo kako se Davor Gobac prema svojim članovima tima ponaša dosta prijateljski.

 

”Davor se prema nama postavio kao prijatelj, što mi je odlično. Probe nisu naporne kada je on u pitanju, zato što sve ovisi o nama, koliko se zalažemo i trudimo. Ne daje savjete samo jer smo u showu, već općenito. Odličan je mentor i zapravo drago mi je što sam u njegovom timu. Moram spomenuti u Davorovom timu, da imamo vokalnog trenera Gina Damjanović i producenta Srđan Sekulović Skansi, tako da su sve troje predani oko našeg rada i baš nam pomažu oko svega. Doslovno dobijemo poruke u pola noći što trebamo popraviti, kako treba raditi da sve zvuči bolje. Ostale kolege iz tima, koliko smo se mogli upoznati, super su i prijateljski. Svatko svakome pomaže, svi smo različiti na svoj način, ali zapravo radimo kao tim. To je Davorovo djelo, unese jednu pozitivu i nema tenzija.”

Vinko će u subotu pjevati pjesmu od Snow Patrola – ”Run” koju je sam izabrao.

Rodbina i prijatelji kao najveća podrška

Najveću podršku kao u svemu do sada imao je od svoje obitelji i prijatelja.

”Jako veliku podršku dobio sam od svoje obitelji, a također od prijatelja je stizala još veća podrška. Moji prijatelji iz benda bili su najveća podrška jer smo u glazbi dosta dugo i hvala im na tome, kao i svim ljudima koji su me podržavali. Vesele se mom uspjehu, moram istaknuti da je ovo i njihov uspjeh, ali baš smo zajedno u svemu tome.”

Podrška na društvenim mrežama bila je ogromna, veliki broj ljudi podijelio je Vinkov nastup, svi su bili oduševljeni, a Vinko kaže kako se svima želi srdačno zahvaliti na tome.

”Bilo je nevjerojatno dobiti toliki broj poruka nakon što sam završio sa nastupom. Veliki broj pohvala, podrške i podijeljenih linkova mog nastupa doslovno mi je dao vjetar u leđa. To je za mene još uvijek sve nepojmljivo, ne snalazim se dobro u svemu tome ali pokušavam svakome odgovoriti i zahvaliti. Znam kako bi bilo da smo u drugačijoj situaciji, da bih ja svojim prijateljima dao podršku, dijelio i bio sretan jer je netko uspio”.

Za kraj našeg razgovora ostavili smo Vinku mogućnost da pošalje poruku svim mladim glazbenicima iz Čapljine: ”Moja poruka, a ujedno i savjet definitivno bi bili da par godina sviraju u Gelenderima. Bez fra Mile, sviranja s njim i njegovih savjeta, ni ja ne bih bio tu gdje sam sada. Mora se proći prvo neka faza u Čapljini, a onda kad osjetiš i kad sazriješ da je vrijeme za nešto više, ideš dalje i pokušavaš. Moraš preuzeti neki rizik, uz puno truda i rada sve se na kraju isplati”,

U subotu, 11. siječnja upalite svoje TV ekrane u 20:00 sati na program HRT1, uživajte u glazbi i držite palčeve za Vinkov nastup da naš Čapljinac prođe u još jedan krug natjecanja zabavnog showa ”The Voice”.