FOTO/VIDEO | Obitelj Vego zajedničkim snagama ukrasila i osvojila titulu najljepše uređenog objekta

5180

Restoran ”San Marino” iz Čapljine prošlogodišnji je pobjednik natjecanja za titulu najljepše blagdanski uređenog objekta, koju je ove godine po prvi put organizirao Čapljinski portal.

Objekt koji je odnio titulu najljepše blagdani uređenog objekta nalazi se u samom središtu grada, točnije u Ulici kralja Zvonimira.

Ono što ovaj restoran, koji je među lokalnim stanovništvom poznat i po nazivu ”Kod Vege Zapadnjaka”, čini posebnim jeste da se nalazi u zgradi koja datira iz 1912. godine.

Razgovarali smo s Marinom Vegom, poslovođom ”San Marina” koji nam ističe kako je uz pomoć oca, majke i svojih sestara uspio urediti svoj objekt.

”Kao i dosadašnjih godina i ove godine naš obitelji restoran, koji je u vlasništvu Zlatka Vege, uspjeli smo ukrasiti u blagdanskom ruhu. Nas troje djece, Marin, Antonela i Karla uz pomoć i ideje naše majke Slavice i naravno uz financijsku pomoć oca Zlatka uspjeli smo napraviti sve ideje koje smo imali. Mi naš restoran uvijek ukrašavamo nekim prigodnim detaljima, pa tako na jesen možete vidjeti nešto jesenje, zimi imamo dosta zimski detalja, na proljeće ili bilo koju prigodu mi u našem restoranu imamo prigodni detalj”, ističe nasmijani Marin.

Restoran posluje od 1999. godine te je idealno mjesto za Vas, Vaše poslovne partnere, ali i za druženje s Vašom obitelji.

Ovdje ćete moći okusiti bogatu gastronomsku ponudu, koja krije puno iznenađenja što ćete ih s radošću istraživati.

Vlasnici objekta inspiraciju za ukrašavanje crpe iz svakodnevnice, ali ponajviše iz naše tradicije.

”Svakodnevnica je nešto što nam daje motive i inspiraciju, ali također tu je naša tradicija odakle crpimo sve. Ukrašavanje smo ove godine odlučili podići na jednu veću razinu. Antonela i Karla napravili su ručno rađene orašare, koji su obilježili ovu godinu, a orašari su visoki 180cm. Zgradu u kojoj živimo, u kojoj se nalazi naš restoran, odlučili smo umotati kao jedan prigodan poklon. Stavili smo jednu veliku crvenu vrpcu oko nje, s jednom velikom crvenom mašnom i to je bilo nešto što je oduševilo sve ljude. Dosta je ljudi došlo, fotografiralo, pohvalilo i okrijepilo se hranom i pićem u restoranu”, jasno će Marin.

Vrhunsko osoblje restorana ”San Marino” nadmašuje očekivanja gostiju i posjetitelja pružajući najbolju uslugu i jedinstven doživljaj.

S bogatim izborom hrane u ovom restoranu ne možete pogriješiti. Tu će i oni najzahtjevniji pronaći nešto za sebe jer nude široku lepezu jela od mesne kuhinje do tradicionalnih specijaliteta koja će svakako zadovoljiti sve ukuse.

U nastavku razgovora s Marinom doznajemo kako su pripreme za ukrašavanje trajale više od 20 dana.

”Naš objekt je više od mjesec i pol dana blistao u božićnom ruhu, a za to je bilo više od 20 dana pripreme. Radilo se i po kiši, jugu i buri, a penjali smo se i do šest metara visine kako bismo postavili mašnu. Nažalost, ta mašna, obzirom na njezinu veličinu, nije izdržala sve vremenske neprilike, a mi smo se trudili da to popravljamo i zatežemo svakih par dana, barem dok su trajali blagdani. Antonela i Karla su također unutar našeg objekta napravila unikatne dekoracije, pa se tu može vidjeti dosta balona, kolačića koje su stavljale kao ukrase, male staklene tegle i mali detalji dali su poseban blagdanski ugodaj u restoranu. Imamo i Djeda Božićnjaka, mini orašare i puno zanimljivih dekoracija”, priča nam Marin i pokazuje sve detalje koje je napravio zajedno sa svojim sestrama.

Iz restorana ”San Marino” odlučni su da će nastaviti ukrašavati svoj restoran za sve blagdane i godišnja doba.

”Svakako ćemo se i naredne godine potruditi da nadmašimo ovogodišnje izdanje te sve dok radimo. Moram priznati da je bilo i drugih objekata u Čapljini koji su jako lijepo ukrasili svoje objekte i koji su se zajedno s nama sudjelovali u ovom natjecanju. Naša Čapljina je zaista prekrasno sijala i sjajila za blagdane 2019. godine”, kazao je Marin Vego.

Za kraj razgovora Vego se zahvalio Čapljinskom portalu na uručenoj nagradi te svima koji su sudjelovali u natjecanju.

”Srdačno se zahvaljujem ekipi Čapljinskog portala na organiziranju ovog natjecanja. Svaka čast na ideji, jako nam se sviđa što ste to pokrenuli te se nadamo da će isto biti organizirano i ove godine. Osim toga, drago nam je da smo mi mogli sudjelovati u ovom natjecanju te da su čitatelji Čapljinskog portala svojim oznakama ”sviđa mi se” dali jednu podršku našem trudu, radu, zalaganju i ukrašavanju”, zaključio je Marin Vego iz restorana ”San Marino”.

Podsjećamo, fotografija restorana ”San Marino” imala je najviše oznaka ”sviđa mi se” – čak 604 te je zasluženo odnijela pobjedu najljepše blagdanski uređenog objekta.