Prekinuto Košarkaško prvenstvo BiH

1247

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u utorak je zbog kršenja propozicija Prvenstva BiH u košarci, odlučio da se ovo natjecanje prekine.

Potvrđeno je to svim klubovima, koji su danas dobili dopis iz Saveza. U dopisu stoji:

“Poštovani,

Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27.08.2019. godine donio je Odluku Broj:651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad povjerenikom natjecanja u sezoni 2019/2020 ima Ured KSBIH.

S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost natjecanja prvenstva BiH sezona 2019/2020, donosi se odluka o prekidu Lige 12 prvenstva BiH i poništenja nominacija 14.kola prvenstva BiH Lige 12 između KK“Igokea“ i KK“Spars Realway“ kao i svih nominacija 15.kola prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključaka od strane UO KSBIH.

O nastavku prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice Ured KSBIH dostaviti će obavijest nakon što UO KSBIH donese odluku i otkloni nejasnoće.

Odluka stupa na snagu danom donošenja”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, u 15. kolu HKK Široki je trebao gostovati kod Igokee.

Do problema je došlo nakon što su se KK Igokea i KK Spars Realway sporili oko termina odigravanja derbi utakmice 14. kola Lige 12.