FOTO | Nebojša Domazet prvi doplivao do Časnog Krsta na jezeru Škrka

5459

Nebojša Domazet prvi je doplivao danas do Časnog krsta na hladnom jezeru Škrka u Čapljini, događaju koji je i ove godine organizirala Srpska pravoslavna crkvena opština Čapljina.

Ovo je treći put da je u Čapljini organizirano plivanje za Časni krst, a koje se u velikom broju mjesta održava na blagdan Bogojavljenja.

”Treći put zaredom smo se okupili da plivamo za Časni krst na praznik Bogojavljena, jer se na današnji dan Isus Hristos krstio, pa se kao simbolika toga organizira plivanje za Časni krst, pa tako i na našoj parohiji. Jako mi je drago što su se i ovoga puta prijavili i mlađi i stariji, što ovo plivanje zaživljava i nadam se da će dogodine biti još više plivača”, rekao je za Čapljinski portal paroh čapljinski Marko Gojačić.

Nebojša Domazet koji je prvi doplivao do Krsta, ponosan je na svoj današnji uspjeh.

”Bilo je hladno, ali nisam sumnjao u sebe, iako sam se za plivanje odlučio u posljednji trenutak. Sretan sam i ponosan”, izjavio je za Čapljinski portal Domazet.

Jedina ženska sudionica Elena Cvetanovski kazala je kako planira plivati i sljedeće godine.

”Bilo je hladno, po prvi put sam plivala lani i zanimljiv je događaj, pa sam se zato i ove godine prijavila. Nadam se da će dogodine biti i više sudionika”, rekla je Elena.