Čapljinka Marija Jakić ističe: ”Rad, trud i želja put su do uspjeha”

4341

Odbojkašice SOK ”Mostar” na najbolji način otvorile su drugi dio natjecanja u Premijer Ligi, pobijedivši proteklog vikenda, na svom parketu, ekipu “He na Drini” iz Višegrada.

Pobjeda je izborena s glatkih 3:0 po setovima, možda lakše od očekivanog, obzirom da su popularne “Sokice” u taj meč ušle bez najbolje igračice i kapetanice tima Tamare Ćešić.

Pred “Sokicama” ovaj put stoji, barem na papiru, nešto lakši protivnik u okviru 15. kola PL.

Ekipa Kule iz Gradačca je šestoplasirana ekipa na ljestvici, ali djevojke iz Gradačca su skupile 14 bodova u odnosu na 28 koliko imaju Mostarke.

U odsustvu  Tamare Ćešić svoju šansu sjajno je iskoristila Čapljinka Marija Jakić koja je bila “X faktor” u pobjedi nad Višegrađankama.

Marija u najavi ove utakmice kaže slijedeće:”Pobjeda s visokih 3:0 protiv ekipe iz Višegrada dala nam je veliki vjetar u leđa” – kaže Marija i dodaje:

“Protiv ekipe Kule iz Gradačca kroz prizmu svega očekujemo pobjedu iako će one imati prednost domaćeg parketa. Naravno, one su na svom terenu puno agresivnije i borbenije i svakako je da nas ne očekuje laka utakmica. Svjesne smo toga i uvjerena sam da ćemo svakako kući donijeti 3 boda”, ističe Marija.

Rad, trud i želja put su do uspjeha.

“Meni osobno je naravno drago što sam dočekala priliku i što sam je, mislim, iskoristila. Potrudit ću se da je koristim što više mogu, iz utakmice u utakmicu. Rad, trud i želja su put do uspjeha, time se vodim”, kazala je Marija Jakić u najavi meča u Gradačcu.