Dragan Suton Tela: BiH samo s Prcom može proći Rumunjsku

1320

Dragan Suton po mnogima koji ga znaju neočekivano se ustalio u ženskom rukometu. Ovaj bivši uspješni rukometaš Borca odnosno Čapljine, te prijeratnog Veleža i Metkovića, zatim dugogodišnji trener Čapljine, ustalio se na klupi mostarske Katarine koju je preuzeo u jesen 2018-te, o svom radu u ženskom rukometu, kaže:

„Nisam se nadao da se mogu uključiti u rad jedne ženske ekipe, međutim potrefio sam na jednu mladu ekipu koja je željna i znanja i učenja i igre, tako da smo se našli, igramo Premijer ligu. Lani, a i ove godine u Mostaru samo proglašeni za najuspješniju mladu žensku ekipu. Ima motiva i za rad i za napredak.

Međutim, ove sezone imamo velikih problema s ozljedama, maltene sve glavne igračice su se ozlijedile, upravo zato što su rano upale u natjecateljski žrvanj, tako da imamo problema s igračkim kadrom, da smo ostali u prošlogodišnjem sastavu borili bi se za neko od mjesta pri vrhu ljestvice“.

-Prvi puta na europskom prvenstvu nastupila su i dvojica rukometaša koji su nosili dres Čapljine – Nikola Prce i Marin Vegar, kako ocjenjujete njihovu igru?

-Što se tiče naših igrača, BiH se ne može se zamisliti bez Nikole Prce koji je vođa i glavni igrač, vrhunski igrač, koji je dao veliki doprinos da reprezentacija ode na Europsko prvenstvo, a Vegar je odradio svoju zadaću u obrani, mislim da je vrhunski odigrao. Tako što se tiče dvojca koji je igrao u Čapljini, mislim da mogu biti zadovoljni oni, a i gledatelji i navijači. Bez sumnje oni su nositelji reprezentacije BiH.

-Prce, igrač kojeg ste lansirali, bio je ne samo najbolji strijelac reprezentacije BiH, nego i među deset najboljih strijelaca prvoga dijela prvenstva.

-Bez obzira na njegovo godine on je i danas među pet bekova na svijetu!

-Djeluje kao trenerska, zaljubljeni ste u takav tip igrača?

-Nisam, ali to je pravi klasični bek koji odigrava, zabija, asistira, razigrava čitavu ekipu, mislim da je malo takvih igrača. Kažem pored njegovih godina on je među pet najboljih bekova na svijetu“.

-Ima li BiH izgleda protiv Rumunjske, u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo?

-Pitanje je samo u kakvom će stanju biti Nikola Prce, je li ga ovo ubilo, hoće li nastaviti dalje u reprezentaciji, mislim da samo od njegovog raspoloženja zavisi hoćemo li se plasirati ili nećemo. Sami ste svjesni i ovoga odlaska na Europsko i ranije na Svjetsko prvenstva da je ključni bio Nikola Prce. Reprezentacija BiH bez Prce je jedna prosječna ekipa, s njegovim znanjem i iskustvom su otišli na dva velika natjecanje, pitanje je samo hoće li on moći nastaviti dalje u dosadašnjem ritmu, ima li za to motiva i hoće li ga zvati izbornik ili će se ići na pomlađivanje reprezentacije. Mislim da bez Prce i njegove dobre igre, BiH nema izgleda.

-Izgleda da je na europskom prvenstvu konačno ovjerena vaša tvrdnja da su Hercegovci bogom dani za rukomet?

-To je živa istina sada se to i vidjelo, mislim da tko god ima Hercegovca u ekipi, može tražiti i očekivati nešto više.