FOTO | Evgenija Epshtein i Marijan Đuzel izvedbama oduševili publiku u Čapljini

1072

Manifestacija ”Dani sjećanja – Čapljina 2020.” nastavljena je koncertom klasične glazbe.

U ovom koncertu Marijana Đuzela i Evgenije Epshtein uživao je veliki broj Čapljinki i Čapljinaca, a nastupili su majstori klavira i violine.

Ugledna i priznata profesorica violine Evgenija Epshtein već je bila u Čapljini u okviru Zimske škole violine, a Marijan Đuzel dobro je poznat čapljinskoj publici jer se predstavio solističkim koncertima.

Osim toga Đuzel je bio predavač na Međunarodnom seminaru klasične glazbe ”ARDEA”.

Program koncerta Evgenije i Marijana Đuzela: L. van Beethoven: Sonata za violinu i klavir br. 1 u D-duru, op. 12 br. 1; L. Spohr: Iz ”6 Salonskih komada”, op. 135; E. Grieg: Sonata za violinu i klavir br. 2 u G-duru, op. 13.

Evgenija Epshtein rođena je u Rusiji, gdje je i započela studij violine u dobi od šest godina i završila Gimnaziju za darovane glazbenike s Vladimirom Milshteinom. Evgenija je 1990. godine emigrirala u Izrael, a trenutno je docentica Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, profesorica violinističke i komorne glazbe te ljetne škole ”Ljeto Con Spirito” u Trogiru.

Marijan Đuzel je student klavira na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi uglednog pijanista Aleksandra Madžara. Klavir je počeo učiti u glazbenoj školi dr. fra Ivana Glibotića u Imotskom. Održao je više zapaženih recitala u Hrvatskoj i inozemstvu (Asutrija, Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska, SAD i Tajland) te nastupio na nizu festivala.

Koncert je održan u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini, a organizator ovog događaja je Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina.