Prognoza za sljedeći tjedan: Stiže obilna kiša, temperature zraka do 18°C

2523

Jaka južina i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, kao i nove oborine, obilježit će početak i sredinu novoga tjedna.

Obilne oborine se očekuju uglavnom na Jadranu, dijelovima uz Jadran i gorskoj Hrvatskoj, zatim zapadnoj, jugozapadnoj, dijelu srednje i istočne Bosne, te u Hercegovini – piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme uz obilne pljuskove osobito potkraj ponedjeljka, potom u noći na utorak i tijekom utorka.

Zapuhati će umjeren, povremeno jak južni i jugozapadni vjetar.

Na Jadranu, zatim gorskoj Hrvatskoj, jugozapadnoj, zapadnoj i dijelu srednje Bosne mogući su jaki udari južnog i jugozapadnog vjetra.

Temperatura zraka će se općenito kretati između 7°C i 18°C stupnjeva.

Tijekom srijede i četvrtka očekuje se okretanje vjetra na sjeverac s kojim stiže i umjereno zahlađenje, tako da će ponovno u gorju biti snježnih oborina.

Od četvrtka bi mogla uslijediti postupna stabilizacija vremena. Međutim, za razliku od prve polovine tjedna, koja će biti razmjerno topla, sredinu i drugu polovinu tjedna moglo bi obilježiti neprimjereno hladno vrijeme – zaključuje se u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.