VIDEO | Čapljinci opet pljeskom nagradili medicinske radnike

2041

Drugu večer zaredom Čapljinke i Čapljinci izašli su na balkone i prozore i zapljeskali za sve medicinske i druge radnike koji ulažu napore u borbi protiv korona virusa!

”Ovo ćemo nastaviti prakticirati svaki dan u 20.00 sati. Neka nas bude sve više! Jedna jednostavna i lijepa gesta za udružiti sve naše ruke!”, poručili su Čapljinci, koji su ovu praksu započeli jučer.

Sutra se očekuje još jači pljesak i još veće zajedništvo!

Inače, posljednjih dana svijet su obišle dirljive snimke iz talijanskih gradova u kojima njihovi stanovnici izlaze na balkone i prozore te se uz pjesmu i navijačke poklike bodre u trenucima kada su zbog pandemije korona virusa prisiljeni na samoizolaciju.

Tako je putem društvenih mreža jučer organizirana akcija u kojoj su točno u podne, diljem Italije, stanovnici međusobno zapljeskali. Bio je to njihov način međusobnog povezivanja, ali i slanja poruke ohrabrenja.

Akcija je inicijalno potaknuta kako bi se iskazala potpora medicinskom osoblju te svim djelatnicima javnih službi koji ovih tjedana rade kako bi liječili, pomagali i spašavali zaražene.

Talijanima su se rado priključili i stanovnici drugih europskih gradova, među kojima su svesrdnu podršku iskazali i stanovnici Madrida koji je i sam suočen s teškom situacijom.