GP Doljani i Gabela Polje bit će zatvoreni za blagdan Uskrsa

2841

”Postoje najave da će pred blagdan Uskrsa biti zatvorena oba granična prijelaza na području Čapljine, i Gabela Polje i Doljani. To znači da će se u Čapljinu moći iz Hrvatske ući samo preko Bijače”, rekao je Vidić.

Dodao je da su na Bijači već postavljeni šatori, ali da i Grad Čapljina ima šatore, piše Bljesak.info.

”Mi kao lokalni stožer imamo u posjedu nekoliko šatora, međutim nismo ih još postavili jer smatramo da za sada nema potrebe”, rekao je Vidić.

Pozvao je sugrađane da prate upute Kriznog stožera.

”Unatoč naporima sviju nas, a poglavito policije svjedoci, smo da ima onih koji krše mjeru samoizolacije. Mi smo do sada apelirali, molili međutim zbilja više nećemo niti moliti niti apelirati, svi oni koji budu prekršili mjeru samoizolacije bit će kažnjeni na različite načine, počevši od novčanih kazna a kako sve više i više se bolest širi postoje čak i razmišljanja da ih treba tretirati kao ljude koji pokušavaju ubojstvo, jer u konačnici to je zbilja tako. Netko vam izrekne mjeru samoizolacije i to svjesno kršite, dakle takvi ljudi su spremni svjesno širiti virus. Još jednom ponavljam mjera samoizolacije je najefikasniji način u sprječavanju širenja korona virusa i moramo je se svi pridržavati”, rekao je Vidić.