Bit će dovoljno brašna na policama

925

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je danas da su Željeznice Federacije BiH osigurale nesmetan promet robe, što dodatno utvrđuje opskrbu hranom i energijom, te osigurava funkcioniranje ekonomije i radna mjesta.

Željeznice Federacije spustile su cijenu prijevoza, te uvezale međunarodnu putanju za dovoz pšenice, čime je ispunjen zahtjev kompanije Klas, a koji se temelji na zahtjevima i opravdanim potrebama građana.

To znači da će u u danima pred nama biti dovoljno brašna na policama prodajnih centara. Ako je i bilo nekih problema u dostavi, molim građane za strpljenje i pozivam ih da imaju povjerenje u Vladu i naš prehrambeni i transportni sektor, koji pokazuje da je na razini zadatka.

Također, ponavljam da imamo i pune robne rezerve za ne daj Bože, ali srećom nema potrebe da ih aktiviramo, sve dok smo u stanju osigurati međunarodni promet robe”, izjavio je premijer Novalić za Fenu.

Obaviješten je, kaže, da se odvija željeznički promet roba (uvoz i izvoz) na relaciji Bosne i Hercegovine sa Srbijom, Hrvatskom, Slovenijom, Mađarskom, Češkom i Poljskom.

”Željeznice FBiH osigurale su nesmetano funkcioniranje elektroenergetskog sektora, kroz dopremanje uglja za termoelektrane Kakanj i Tuzla, te građani i u tom pogledu mogu osjećati sigurnost. Struje će biti. Posebno važno za ekonomiju je što Željeznice nesmetano vrše prijevoz roba, za uvoz i izvoz, sa potrebe firmi širom Federacije: Arcelor Mittal, GIKIL Lukavac, Cementara Kakanj, Sisecom Soda Lukavac, Natron Hayat Maglaj, HoldINA Sarajevo, Belisar-Studen Agrana Brčko, Hifa Oil i druge firme – ističe Novalić.

To, dodaje, daje sigurnost za tisuće radnika tih firmi i njihove obitelji u ovom teškom vremenu, a potcrtava da Željeznice stoje na usluzi i drugim tvrtkama koje imaju potrebu transporta

”Također, Željeznice FBiH su na vrijeme uvezale radni staž svim svojim radnicima koji su ostvarili pravo na mirovinu, a ovu socijalnu dimenziju želim naročito istaknuti. Ovo vrijeme pokazuje koliko je važno da imamo efikasna javna i privatna poduzeća na koja se na naš gospodarski i socijalni sustav može osloniti”, naglasio je premijer Fadil Novalić.