HNŽ: 1.678 osoba u samoizolaciji, broj prekršitelja skočio na 138

619

O sigurnosti i kontrolama na području Hercegovačko-neretvanske županije na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a, održanoj u četvrtak u Mostaru, govorio je Branko Drinovac, načelnik sektora uniformirane policije MUP-a HNŽ-a.

U posljednja 24 sata policijske uprave u HNŽ-u zaprimile su još 275 rješenja o samoizolaciji čime je ukupan broj od početka aktivnosti narastao na 1.678. U srijedu je obavljeno ukupno 697 kontrola te je ukupan broj kontrola narastao na 2.947. U srijedu smo imali sedam prekršitelja samoizolacije i ukupan broj se popeo na 138, kazao je Branko Drinovac, načelnik sektora uniformiranje policije MUP-a HNŽ-a.

Naveo je još podatak da su tijekom posljednja 24 sata evidentirali dva prekršitelja koji nisu poštovali radno vrijeme te su im izrečene kazne u iznosu od 500 KM.

Jedan prekršitelj je, pored ovoga naloga, dobio i nalog zbog nepoštivanja Zakona o sigurnosti prometa tako da je on dobio dvije kazne u iznosu od 1.300 KM, istaknuo je Drinovac dodavši da je samoizolacija istekla za 84 osobe.

Izrečene su i preporuke vlasnicima prijevozničkih tvrtki da svoj rad organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji omoguće da ne idu odmah u krug obitelji nego da borave u samoizolaciji, prenosi Jabuka.tv.

Također, iz MUP-a HNŽ-a je rečena informacija da je na cestama na području ove županije i dalje primjetan jako veliki broj sudionika u prometu te su apelirali da se smanji dnevna međugradska i međumjesna migracija.