Od početka zaraze koronavirusom do danas u Rodilištu SKB Mostar rođeno 57 beba

1771

Prvog dana kada je zaraza koronavirus potvrđen u Mostaru, Rodilište SKB-a Mostar se našlo u velikim problemima.

Jedna od trudnica koja je bila smještena u ovome dijelu bolnice je bila zaražena, te je rad i Rodilišta morao biti prekinut.

Trudnice su iz SKB-a Mostar upućivane u RMC “Dr. Safet Mujić” na porode, a javnost nije više dobivala podatke o broju rođenih beba u SKB Mostar. Stekao se dojam kako Rodilište ne radi sve do danas. Ali istina je sasvim drugačija.

Kako su nam rekli u SKB Mostar, od 20. ožujka, odnosno, datuma od kada je Rodilište ponovo počelo sa radom, rođeno je 57 beba. Od toga su 33 djevojčice i 24 dječaka.

-Na Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar, 2. travnja 2020. godine rođeno je 6 beba, 3 djevojčice i 3 dječaka – rekli su u petak iz SKB Mostar za Pogled.ba.

Sutra ujutro bi trebali dobiti podatke za vikend. I svaki idući dan nadamo se. Upravo su vijesti o broju rođenih beba jedna od rijetkih pozitivnih informacija koje možemo naći u medijima svakoga dana.

Potrudit ćemo se da tako bude i u budućnosti, te se nadamo kako su alarmantni dani zbog koronavirusa iza Rodilišta SKB Mostar. Barem bi ovaj dio bolnice trebao biti izoliran od vanjskih događaja.