Igrači traže najmanje tri tjedna priprema, NS BiH zakazao video konferenciju s klubovima

514

Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini (SPNBiH) u proteklim danima obavio je anketiranje kapetana i zamjenika kapetana klubova Premijer lige BiH.
SPNBiH navodi da su s nogometaši razgovarali o tome, koliko je po njihovom mišljenju potrebno vremena za adekvatne pripreme uoči eventualnog nastavka Premijer lige BiH.

Ako se steknu uvjeti za nastavak premijerligaškog natjecanja, igrači Premijer lige BiH su složni te inzistiraju na najmanje tri tjedna priprema, kako bi se fizičko stanje igrača dovelo na odgovarajuću, natjecateljsku razinu, navodi se u priopćenju SPNBiH.

SPFBiH poziva donositelje odluka da uvaže stav igrača i formiraju kalendar natjecanja u skladu s tim.

U međuvremenu je najavljena video konferencija NS BiH i klubova Premijer lige BiH koja će biti održana u srijedu, 15. travnja 2020. godine s početkom u 14:00 sati.

Na dnevnom redu će se naći:

  1. Trenutni status natjecanja Premijer lige BiH i završnice Kupa BiH te moguće opcije za nastavak
  2. FIFA cirkularno pismo u vezi s ugovornim pitanjima i prijelaznim rokovima
  3. Postupak licenciranja klubova
  4. Razno:
    a) zajednička inicijativa klubova i Saveza prema entitetskim vladama i Vijeću ministara u vezi s uključivanjem klubova u program financijske pomoći
    b) razmatranje drugih opcija i načina pomoći nogometu u BiH, u cilju ublažavanja posljedica izazvanih situacijom zbog COVID-19.