Obavijest o upisu u prvi razred O. Š. ”Lipanjske zore” Višići

1192

Osnovna škola ”Lipanjske zore” Višići krenula je s upisom učenika u prvi razred ove škole.

Kako je propisano Zakonom o osnovnoškolskom obrazovanju, obvezni upisnici su djeca rođena od 1. rujna 2013. godine do 31. kolovoza 2014. godine, tj. djeca koja su do 1. ožujka 2020. godine navršila pet i pol godina života.

”Mjerodavno Gradsko tijelo uprave, uz pisani zahtjev roditelja/staratelja djeteta i procjenu Povjerenstva za upis djece u prvi razred, može dopustiti da obvezno školovanje počne godinu dana raniju ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta”, poručeno je iz ove škole.

Sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji, prijave za upis i popunjavanje propisanog obrasca obavit će se telefonski, a obrazac možete preuzeti klikom ovdje.

Iz Osnovne škole ”Lipanjske zore” priopćeno je kako će u od 21. travnja do 24. travnja 2020. godine u vremenskom razdoblju od 10:00 do 13:00 sati, za upis djece biti dostupni školski stručni suradnici, sukladno sljedećem rasporedu:

– Jasna Ajanić-Spužić , pedagoginja-psihologinja (za djecu s područja Višića, Čeljeva, Gnjilišta, Dračeva i Svitave) – 063/383-273

– Jozo Ljiljanić, pedagog (za djecu s područja: Domanovića, Bobanovog Naselja i Šuškovog Naselja) – 063/479-402.

Uz molbu za strpljenje roditeljima i starateljima, iz škole navode kako će roditelji/staratelji djece o liječničkom pregledu i uvidu u psiho-tjelesnu zrelost djece za polazak u školu biti naknadno obaviješteni.