Inspektori kontrolirali benzinske crpke, otkrivene nepravilnosti u načinu formiranja cijena

1564

Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je i tijekom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih crpki, ali i drugih prodajnih objekata.

Član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je kazao kako je “do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora i dva kontrolna nadzora, kojom prilikom je utvrđeno devet prekršaja, što podrazumijeva podnošenje devet prekršajnih naloga u iznosu od 13.750 KM.

Kod četiri subjekta nadzora uočene su nepravilnosti u načinu formiranja cijena, odnosno kršenje Odluke Vlade FBiH”, prenosi Fena.

– U razdoblju od 15. ožujka – 17. travnja izvršena su 233 inspekcijska nadzora, te 179 kontrolnih nadzora na benzinskim crpkama, u ljekarnama i drugim prodajnim objektima. Utvrđena su ukupno 252 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje ukupno 252 prekršajna naloga u iznosu od 401.200 KM.

Kod 179 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene – kazao je Ajdinović.