Kafići i restorani u Mostaru se prilagodili i uslužuju klijente

15207

Za razliku od Čapljine, kafići i restorani na području grada Mostara rade i uslužuju svoje klijente.

Istina, u kafićima i restoranima ne možete sjediti kao do sada, nego sve što naručite morate preuzeti i ponijeti sa sobom.

Naravno, sve se odvija pod strogim pravilima socijalne distance i pojačanim dezinfecijskim mjerama.

Za ponijeti

”To go” varijanta tako je poslužila kafićima i restoranima da u ovim teškim vremenima koliko-toliko rade i zarađuju.

U jednom mostarskom restoranu za Čapljinski portal su rekli kao je ovo za njih prihvatljiva opcija u ovim teškim vremenima za ekonomiju.

”Imamo dnevni jelovnik koji je dostupan za pregled na društvenm mrežama. Većinom radimo jela za koja ne treba puno vremena za pripremu – pizze, sendviče, salate, tjestenine, a uz to nudimo tople napitke – kave, čajeve….”, rekli su nam u jednom mostarskom restoranu.

Mjesec dana agonije za čapljinske ugostitelje: ”Puna nam je kapa”

U drugom restoranu doznali smo kako na ovaj način rade već 20-ak dana.

”Ovo je jedina opcija. Nitko nam nije zabranio rad u potpunosti – samo smo se morali prilagoditi. Na ovaj način zarađujemo – ne koliko do sada – ali svaka zarada u ovom vremenu je odlična zarada”, kažu nam iz drugog restorana-kafića.

Dodali su kako se poštuju stroge mjere.

Stroge mjere i zadovoljni klijenti

”Radnici su na udaljenosti od najmanje 2 metra od klijenata, na stolu za narudžbe imamo dezinfekcijska sredstva koja su klijenti dužni koristiti, inzistiramo na plaćanju karticama, ako je nemoguće onda nakon primanja gotovine dezinficiramo ruke i kasu…Uglavnom ide, snalazimo se”, ističu.

Kažu kako su klijenti jako zadovoljni činjenicom da mogu kupiti kavu ili neko jelo.

”Svi su uželjeli kave, nekog drugačijeg jela, svima je dosadilo kuhati doma, tako da dobivamo pozitivne povratne informacije”, rekli su nam iz oba kafića-restorana.

Zanimljivo, u Čapljini se niti jedan kafić ni restoran nije odlučio za ovakvu vrstu rada, a svi kafići i restoranu su ”pod ključem” više od mjesec dana.

S obzirom da se nitko nije odlučio prilagoditi na novonastale uvjete, kao kolege u Mostaru, kavu tako u Čapljini možete kupiti samo na benzinskim crpkama, a hranu za ponijeti možete naručit na jednom mjestu.