Okončano rukometno prvenstvo

908

Upravni odbor Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o prekidu prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi FBiH.

Odluka je donesena zbog cjelokupne situacije s korona virusom.

”Rukometna Akademija Čapljina koja se natječe u Prvoj ligi FBiH podržava takvu odluku jer na prvom mjestu su zdravlje naših igrača. Zadnju utakmicu odigrali smo prije 45 dana, a od tada smo bez treninga”, kažu iz RA Čapljina.

UO RS FBIH je odlučio da tri zadnja u Premijer ligi igraju razigravanje sa prvacima 1 Lige Federacije BiH i da se tako popuni elitni rang – Premijer liga. Prvak u ligi jug je ORK Bosna.

”Nama ostaje žal za tim prvim mjestom jer sad kad znamo da smo mogli odigrati protiv premijerligaša i možda pokvariti račune, jer smo posložili kvalitetnu ekipu ,te ih želim ovim putem pohvaliti, momci koji su prava ekipa, na terenu i van njega. U sljedećem periodu slijedi rezime i razmišljanje za nastavak nove sezone 2020./21., uz organizaciju tradicionalnog međunarodnog turnira “RA CUP 2020″. Održat ćemo i razgovor sa igračima i sastanak sa našim gradonačelnikom. Hvala svima koji su nas pratili kroz sezonu i bili taj 8 igrač našim momcima”, ističu iz RA Čapljina.