FOTO | Simbol Čapljine propao je u samo godinu i pol dana

4436

Simbol Čapljine, hotel ”Mogorjelo”, nakon svega godinu i pol dana, počeo je sve više propadati.

Od najreprezentativnijeg objekta u gradu do građevine koja polako postaje derutna – tako bi se ukratko mogla opisati sudbina hotela ”Mogorjelo”.

Iako na prozorima nekadašnjeg caffe bara hotela ”Mogorjelo” piše ”Zatvoreno zbog renoviranja” – renoviranje nikada nije ni započelo.

S obzirom da nitko o hotelu ne vodi brigu, kako o samom objektu, tako i o njegovom okruženju, već su vidljivi znakovi propadanja.

Trava visoka pola metra izbila je već između kocica u dvorištu kafića, borovi su se osušili, fontana je devastirana, fasadu je već počelo nagrizati vrijeme…

Iako je bilo najava da će se hotel ”Mogorjelo” otvoriti ovog proljeća to se nije dogodilo – dijelom zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a dijelom i zbog pandemije korona virusa.

Podsjetimo, hotel ”Mogorjelo” zatvoren je u studenom 2018. godine, a tvrtka koja je vodila hotel, restoran ”Staklo” u Počitelju i motel ”Park” u Parku prirode Hutovo blato zadržala je ta dva objekta, koja rade i danas.

Ponovnim otvaranjem hotela ugostiteljska ponuda u Čapljini, posebno kada su u pitanju smještajni kapaciteti, dobila bi novu dimenziju, a ne treba zaboraviti kako bi hotel ponovno bio mjesto okupljanja, odnosno promocija knjiga, izložbi, koncerata, ali i svečanih okupljanja poput svadbi, krštenja, rođendana…