Uposlenima u svim javnim ustanovama u Čapljini 10% niže plaće

2253

Uposlenicima na razini Grada Čapljine, koji plaću primaju iz gradskog proračuna, plaće za travanj bit će umanjene za 10%.

Ovu informaciju potvrdio je na press konferenciji Kriznog stožera čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

”Mi smo već za ovaj mjesec odlučili da ćemo smanjiti plaće, kako u Gradskoj upravi, tako i u svim javnim ustanovama i javnim poduzećima. Za početak će to biti 10%”, rekao je Vidić.

”Hoćemo li ići s daljnjim smanjenjem to će pokazati budućnost, odnosno ovisiti će o trajanju borbe protiv korona virusa i sveobuhvatnog sagledavanja negativnih gospodarskih efekata koje je ova gospodarska kriza postavila na nas”, rekao je Vidić.

Kada su u pitanju ugostitelji, naglasio je kako će ih Gradska uprava sve osloboditi plaćanja najmnine bašte.

”Obzirom da su ugostiteljski objekti prvi bili zatvoreni, mi ćemo ih sve osloboditi plaćanja najamnine za bašte, a svi oni koji se nalaze u prostorima koji su u vlasništvu grada će biti također oslobođeni plaćanja te najamnine. Poljoprivrednici koji su uzeli u najam zemljištvo koje je u vlasništvu grada također će biti oslobođeni onog dijela koji se odnosi na grad Čapljinu. Jedan dio tek toliko da se zna plaća se županiji, ali ja vjerujem da će se i županija odreći svog dijela”, kazao je gradonačelnik.

Vidić: ”Ugostitelji i poljoprivrednici bit će oslobođeni plaćanja najma koje je u vlasništvu grada”