FOTO | Na gradilištu ceste Stolac-Neum radi se punom parom unatoč pandemiji

2791

Pandemija korona virusa nije poremetila radove na izgradnji ceste Stolac – Neum. Na nekoliko dionica radi se punom parom.

Iako gradilištu tunela Žaba, koji je bio najveća prirodna prepreka na ovoj cesti, a koji je lani u srpnju probijen, nismo mogli pristupiti zbog propisanih mjera, ipak, vidljivo je bilo da se radi punom parom.

Na jednoj strani izvode se radovi u tunelu, kako se to vidjelo s rampe gradilišta, koji je, praktično, pri kraju, a s druge se gradi veliki nasip te drugi objekti planirani na tom dijelu ceste, piše Avaz.

Kako kažu radnici, vodi se računa o svim mjerama i propisima i, praktično, ne napuštaju Neum kako se ne bi doveli u situaciju da ugroze svoje i zdravlje svojih kolega, ali i obitelji u unutrašnjosti BiH.

Do sada je, uglavnom sve išlo prema planu, a završetak radova na tom dijelu očekuju, kako je to predviđeno, u kolovozu ove godine.

Istovremeno, visoko u brdu iznad stare ceste bruji mehanizacija na dionici Prapratnica – Hutovo, a kako kažu iz poduzeća Ceste FBiH, odabran je izvođač i potpisan ugovor za izgradnju dionice Broćanac – Papratnica.

Također, zahuktali su se radovi i sa stolačke strane na izgradnji dionice Stolovi – Drenovac, čija je dužina 8,7 kilometara.

“Za preostale dvije dionice Hutovo – Cerovica i Cerovica – Stolovi, odnosno, lotove 5 i 6 raspisan je natječaj, a rok za predaju ponuda je 12. svibanj, dok je rok za završetak radova 14 mjeseci od dana uvođenja u posao”, rekli su iz Cesta FBiH za Avaz.

Sredstva za izgradnju ceste Stolac – Neum dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna eura, koji kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.