Mateo Rodin: Nexe mi je iskorak radi jakih europskih utakmica

1171

Povremeni bh. rukometni reprezentativac Mateo Rodin je poslije dvije sezone u francuskom Nancyju potpisao ugovor na dvije godine s Nexeom iz Našica.

Tako će nakon matične Čapljine, ljubuškog Izviđača i francuskog drugog ranga natjecanja, od sljedeće sezone zaigrati za svoj četvrti klub u karijeri, ovoga puta u Hrvatskoj.

– Na prvu mi se svidjela ideja čim sam dobio opciju za prelazak u Nexe, iako je bilo i drugih ponuda. Osjetio sam da se radi o dobrom klubu i suigračima, gdje imam priliku dalje napredovati. Trener je Hrvoje Horvat i to je još jedan plus zbog kojeg sam odabrao Nexe. Smatra ga se vrhunskim trenerom u Hrvatskoj i to je bio razlog da se lakše odlučim za njih, kazao je Mateo Rodin.

U Nancyju se odlično snašao, igrao zapaženu ulogu s punom minutažom, osim kad su ga stizale ozljede.

– Meni je stvarno bilo dobro tu dvije godine, liga je dobra i zadovoljan sam svime. Ali kad je došla opcija za Nexe, shvatio sam da je to ipak razina više radi europskih natjecanja, SEHA lige i jakih utakmica, smatra Rodin.

Ovakav transfer ga može i više primaknuti oku izbornika Bilala Šumana.

– Mislim da je taj klub plus za reprezentaciju. Nadam se da se mogu približiti timu, nažalost uvijek sam imao nekih sitnih povreda kad je trebalo doći na okupljanje. Volio bih da sam stalno pri sastavu, ali na mojoj poziciji su dva stvarno vrhunska igrača (Marko Panić i Dejan Malinović, op.a.). Ako mogu pomoći, uvijek sam tu. Nadam se da će biti prilike uskoro jer otkazivanje kvalifikacija za SP je dosta čudna, loša odluka, nisu dozvolili ni da pokušamo pokazati se na terenu.

Ambicije Nexea su uvijek biti uz bok Zagrebu u hrvatskim natjecanjima, a imat će priliku pokazati se u dresu Našičana i kroz dvoboje na široj, europskoj sceni.

– Klub uvijek ide i na Final Four SEHA lige, a u europskim kupovima želimo što dalje. Biće prilike da se pokažemo, zaključio je Mateo Rodin.

Rukometna sezona je u Francuskoj, kao i svugdje, radi pandemije korona virusa prekinuta još u prvoj polovici ožujka, a Mateo je priliku za povratak kući u Čapljinu dobio tek ove subote.

– Stvarno mi je dosadilo ovdje, jer je bilo dosta teško od 11. ožujka do 11. svibnja. Ali stanje se i ovdje popravilo, sve je drukčije, može se normalno hodati. Nastojao sam stalno trenirati, ali nije to to. Ranije se nisam mogao vratiti kući. Sve sam konačno isplanirao za povratak ovog vikenda i nadam se da će biti OK, kaže Rodin koji će prije priprema s Nexeom nastojati svoju fizičku formu održavati u Čapljini.

– Već sam dogovorio treninge sa trenerom Mateom Jovanovićem, želim odraditi dobre pripreme prije nego odem u Nexe.