Iz male sredine do PLBiH: Čapljinka Marija Jakić briljira u dresu SOK Mostar

1800

Grad na obali Neretve, Čapljina, postala je već prepoznatljiva po sjajnim odbojkašicama.

Božana Butigan je već izrasla u vrhunsku europsku igračicu, a tu je još nekoliko sjajnih djevojaka koje bi u budućnosti mogle napraviti zapaženu karijeru.

Sve zasluge pripadaju doktoru odbojke, gospodinu Milošu Jelčiću, alfi i omegi HOK Čapljina.

Iz Čapljine je i 21-godišnja Marija Jakić, koja sjajno igra za SOK Mostar u Premijer ligi BiH.

Vrijedna, odgovorna, Marija je odbojkašica koju bi većina trenera rado vidjeli u svom timu. Igra na poziciji primača i bitan je kotač u igri mostarskog kluba.

Kao što smo već spomenuli i Marija se probila iz male sredine. Mnogi stručnajci joj predviđaju odličnu karijeru, a ova simpatična Čapljinka, pored odbojke odlično gura i na obrazovnom putu, trenutno je druga godina Kriminalistike na Sveučilištu u Mostaru.

Uvijek, pozitivna, raspoložena, nasmijana, Marija je i rado viđen sugovornik u medijima, tako je bio slučaj i ovaj put u razgovoru za Sportske.ba.

Dotakli smo se raznih tema. Od prvih odbojkaških koraka pa do danas. Otkrila nam je i koji to sport još voli pored odbojke i koja je pobjeda najdraža u karijeri.

“Moja odbojkaška priča počela je kada sam imala sedam godina. S obzirom da mi se većina u obitelji bavi nekim sportom, tako su došli na ideju da i ja nešto treniram. Upisali su me u odbojku i tako je sve počelo”, rekla je Marija na početku razgovora za Sportske.ba.

Odrastanje u Čapljini, a zatim odlazak u Mostar.

“Odrasla sam u malom gradu, mjestu gdje odbojka nije toliko cijenjena, općenito u državi u kojoj se najmanje gleda. Međutim, odlazak u SOK Mostar je za mene bila jako dobra odluka, igramo Premijer Ligu, te sam s njima također uzela i titulu prvaka FBiH, tako da mogu reći da sam zadovoljna do sad postignutim rezultatima.”

Fakultet se ne zapostavlja.

“Ovu godinu ostajem u Mostaru, prioritet mi je trenutno završiti još jednu godinu fakulteta, pa kasnije vidjeti šta dalje, a da se nadam daljnjem uspjehu u odbojci, to svakako.”

Na pitanje o najtežem porazu i najdražoj pobjedi, Marija naglašava da će osvajanje Kupa FBiH posebno pamtiti.

“Zaista se ne mogu odlučiti za najteži poraz, ali za najdražu pobjedu mogu izdvojiti pobjedu protiv Tuzle za osvajanje kupa FBiH.”

Težak je put koji počinje iz male sredine.

“Teško se probiti i pokazati svoje kvalitete kada dolazite iz male sredine, ali nije nemoguće ako nešto stvarno želiš.”

Da nije odobjkašica, jel bi sebe vidjela u nekom drugom sportu? Odgovor je bio kratak i jasan.

“Da, u rukometu. Taj sport stvarno volim, a i pratim.”

Pandemija korona virusa poremetila je planove i SOK Mostar.

“Nažalost, pandemija je velikom djelom naštetila i našem klubu i trenutno čekamo razvoj situacije i nadamo se skorim treninzima. Budući da smo mi studentski klub, čekali smo kada će biti moguć povratak u Studentski centar Mostar stoga očekujemo i brzi povratak treninzima.”

Ova simpatična Čapljinka je na kraju razgovora imala je i poruku za mlade sportašice i sportaše.

“Radom i trudom lagano koračamo do cilja, dok uz to, jakom voljom i željom to možemo i postići.”