Herceg: Agonija naših poduzetnika produljuje se zbog tehnikalija

541

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg prokomentirao je jučerašnji prekid Skupštine HNŽ-a, zbog čega nije usvojen rebalans županijskog proračuna, ustvrdivši kako se iza poteza Kluba Bošnjaka, koji je povukao pitanje nacionalnog vitalnog interesa tijekom rasprave o Zakonu o izvršenju proračuna, kriju neki drugi motivi.

“U trenutku kada je gospodarstvo na koljenima i kada se od nas očekuje da konkretnim mjerama pomognemo spasiti radna mjesta, pozivati se na vitalni nacionalni interes oko zakona koji je isključivo tehničke naravi očigledno ima neku drugu dimenziju”, napisao je Herceg u pisanoj izjavi dostavljenoj Feni.

Herceg je dodao kako je tim potezom u pitanje doveden “ogroman napor uložen u izradu ‘korona zakona’ i u izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu”.

“Podsjetit ću kako je, zbog svih specifičnosti ove županije, trebalo nešto više vremena da konačno dobijemo ”korona zakon” i sada kada se čeka na njegovu primjenu – što je od istinske vitalne važnosti za naše gospodarstvo – Klub bošnjačkih zastupnika, pozivanjem na vitalni nacionalni interes, zapravo produljuje agoniju naših poduzetnika i njihovih zaposlenika. Kao predsjednik Vlade očekujem da prevlada razum i da se osobne sujete ostave po strani jer imamo odgovornost i obvezu pred našim građanima i moramo iznaći rješenje i nastaviti započete procese. Alternative nema”, poručio je Herceg.

Podsjetimo, sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) prekinuta je u četvrtak jer su hrvatski zastupnici napustili zasjedanje nakon što su SDA i SDP povukli pitanje na vitalnog nacionalnog interesa tijekom rasprave o Zakonu o izvršenju proračuna.

Prije toga predsjednk Vlade HNŽ Nevenko Herceg na sjednici je rekao i kako ministri iz reda SDA ne sudjeluju u radu Vlade. Nakon cjelodnevnog ”natezanja”, oglasio se i Klub Hrvata u Skupštini HNŽ koji je poručio kako ih nitko neće ucjenjivati.