General Glasnović ide kao neovisan u 11. izbornoj jedinici, ali uz podršku Škore

1490

Željko Glasnović, neovisni saborski zastupnik i umirovljeni general, uoči izbora spominjao se kao Škorin adut za dijasporu.

Za portal Direktno.hr, general je prije nekoliko dana odgovorio sljedeće:

Pripreme su u tijeku. Kineska poslovica kaže “dobra priprema, dobra izvedba”, što vrijedi i u vojsci. U sljedećih tjedan dana donijet ću odluku za koju mislim da je ispravna. Ja oduvijek postupam po jednom načelu, a to je da je savjest Božja poruka čovjeku. To je jedini svjedok kojeg čovjek ne može otkupiti, ako nije sociopat ili jugozomboid, rekao je.

Spekuliralo se kako će ga podržati Domovinski pokret Miroslava Škore, a u petak je to i potvrđeno.

Međutim, Glasnović izlazi sa svojom Neovisnom listom i to u XI. izbornoj jedinici, za dijasporu, a listu će, zajedno sa svojim suradnicima, predati u Hrvatskom saboru u utorak, 16. lipnja, točno u podne.

U političkim vodama gutao sam ne žabe, nego krokodile. Bio sam gromobran za lažne domoljube, bivše udbaše, prerušene komuniste i Jugoslavene. U mainstream medijima sam u potpunosti blokiran, rekao je Glasnović.

MOST predstavio kandidate za 11. izbornu jedinicu

Upitan hoće li na izborima surađivati sa Škorom, Glasnović prije nekoliko dana nije želio izričito komentirati.

Prikupljam informacije i doći će trenutak kada ću odlučiti. Ušao sam u politiku na zagovor branitelja i njihovih udruga. Moram slušati savjete ljudi koji su me izabrali. Imam moralnu odgovornost prema braniteljskoj populaciji, prema HVO-u i Hrvatima u BiH kao jednoj ugroženoj manjini., kao i Hrvatima izvan domovine, kojima su u potpunosti ukinuta sva temeljna ljudska prava te se nad njima vrši ustavno nasilje. Manjine u Hrvatskoj imaju puno veća prava nego Hrvati u inozemstvu, rekao je tom prilikom general za Direktno.

No, na izbore izlazi uz potporu Miroslava Škore i njegovoga tima, sada je sigurno.

Prema tome najveća bitka za glasove u 11. izbornoj jedinici vodit će se između liste HDZ-a koju predvodi Zdravka Bušić, a na njoj će se naći i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, te zajednička lista Mosta nezavisnih lista i HRS-a.

Nevenko Barbarić ponovno na listi HDZ-a za Hrvatski sabor

Na njoj su imena poput Slavena Raguža (predsjednik HRS-a), nekadašnje novinarke Naše TV Ivane Ćubele, kolumnista i novinara Tvrtka Milovića, mostarskog fotografa Danijela Reze i odvjetnika Slavena Bevade te aktualnog ministra u Vladi HBŽ Ivice Brešića (izbačenog iz HDZ-a BiH), a toj listi svesrdnu podršku daje i Nino Raspudić.