FOTO | Natjecanjima u košarci i nogometu otvorene Sportske igre mladih

916

Veliki broj mladih danas u Čapljini sudjeluje na Sportskim igrama mladi 2020., koje se po drugi put organiziraju u Čapljini.

Natjecanja se održavaju na Sportskom centru, a natječu se sportaši u malom nogometu i uličnoj košarci.

Zbog epidemiološke situacije igre se održavaju pod posebnim uvjetima.

Igre je otvorio gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

”U zdravu tijelu je zdrav duh, a sport ljude čini mentalno i tjelesno zdravima, tako da će ovi mladi sportaši izrasti u zdravlje ljude, a nama je drago da smo ih danas tu ugostili, jer se kao grad sporta ponosimo svojim sportašima”, rekao je Vidić za Čapljinski portal.

”Drago nam je da smo domaćini ovog događaja, kao JU Športsko središte Čapljina potrudili smo se stvoriti najbolje moguće uvjete za mlade sportaše koje smo danas tu ugostili”, rekao je Kristijan Vujnović, direktor JU Športsko središte Čapljina.

”Turneju koja je počela jučer u Mostaru nastavili smo danas u Čapljini, pa idemo dalje za Široki, Tomislavgrad… Koliko vidim sve je odlično organizirano, pored epidemioloških mjera – dezinfekcije i mjerenja temperature – djeca imaju i potvrde roditelja za nastup”, rekla je Naida Abdulahović, glasnogovornica Igara.

Josip Ilija Kalfić, trener čapljinskih Limača, rekao nam je kako su oni jedan od organizatora.

”Posebna pažnja posvećena je sigurnosti, odnosno zdravlju sudionika, u smislu prevencije. Radi se dezinfekcija ruku, mjeri se temperatura, sve smo poduzeli da budemo dobri organizatori i domaćini”, rekao je Kalfić.