FOTO | Gužva u Neumu: Veći broj automobila iz BiH u kolonama i na parkinzima

2923

Nakon što je Hrvatska uvela mjere zabrana za stanovnike Bosne i Hercegovine, kolone automobila su se od jutarnjih sati formirale prema Neumu i to preko Svitave. Također, u samom Neumu zabilježene su ogromne gužve.

Svitava – ovaj nešto lošiji put ovog vikenda za Bosance i Hercegovce očito nije bio prepreka da se zapute prema jedinom bh. gradu na moru.

U to se uvjerila ekipa portala Klix.ba koja je zabilježila prizore nepreglednih kolona.

Razlog velikih kolona preko Svitave leži i u činjenici da je Hrvatska uvela mjeru samoizolacije od 14 dana za građane BiH koje prelaze granicu na teritorij Hrvatske.

Također, još jedan od razloga za veliku navalu prema Neumu preko Svitave leži i u činjenici da je za otežan prelazak granice čak i uz uvjerenje da se teritorij Hrvatske sve do Neuma koristi samo kao tranzit.

Ove informacije za je potvrdio Suad Nuspahić šef smjene na graničnom prelazu Doljani. On je pojasnio kako BiH nema nikakav ugovor sa Hrvatskom o tranzitu, preko Metkovića jer ima alternativni put preko Svitave.

Nema ugovora nikakvog o prelasku. Države su sklopile ugovor samo o Neumskom koridoru da Hrvati mogu prolaziti kroz Neum jer nemaju alternativu. Mi imamo alternativni put preko Svitave, pojasnio je Nuspahić.

Inače, građani BiH su u proteklim danima nakon ove odluke Hrvatske nevjerojatnom brzinom u Neumu rezervirali smještaje.