VIDEO | Odbojkaški stručnjaci na kampu u Čapljini: Djevojke su rođeni talenti!

1328

Proteklih pet dana u Čapljini je održan odbojkaški kamp za odbojkašice u organizaciji HOK ”Čapljina”.

Preko 200 djevojaka treniralo je od ponedjeljka do subote na kampu u našem gradu.

Nije se radilo samo o djevojkama iz Čapljine, u Čapljini su trenirale i odbojkašice iz Mostara, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog i ostalih hercegovačkih gradova.

S djevojkama su radili vrsni odbojkaški stručnjaci. Jedan od najvećih je svakako profesor doktor Goran Nešić, trener sa licencom eksperta FIVB-a i nekadašnji izbornik bh. reprezentacije.

”Na kamp dolazim godinama, vidim ogroman napredak u radu djevojaka, od najmlađih uzrasta do seniorki. Bilo je odlično raditi s njima ovih pet dana. Hercegovina je veliki bazen talenata kada su u pitanju odbojkašice”, rekao je za Čapljinski portal Nešić.

Sa djevojkama je radio u Almir Aganović, legenda bh. odbojke i aktualni trener OK ”Kakanj” te pomoćnik izbornika muške seniorske reprezentacije.

”Za kamp imam samo riječi hvale. Od organizacije, do ozbiljnosti djevojaka i njihovog pristupa radu. Bila mi je čast biti i ove godine na kampu u Čapljini, podijeliti iskustva s odbojkašicama i mladim trenerima i siguran sam da smo svi naučili ponešto jedni od drugih”, rekao nam je Aganović.

Kamp u Čapljini posjetio je i aktualni izbornik juniorske reprezentacije BiH Natmir Buljubašić.

Domaćin i organizator kampa bio je Miloš Jelčić, predsjednik HOK ”Čapljina” i predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

”Zahvaljujem se trenerima koji su radili s djevojkama, ali i svim trenerima koji su došli iz klubova da ovdje rade s nama, nešto nauče, kao i odbojkašicama i njihovim roditeljima koji su ih dovozili na treninge. Zaista je bilo prelijepo vidjeti kroz ovih pet dana toliki broj mladih odbojkašica željnih rada, učenja i napredovanja, a posebno sam ponosan jer je upravo Čapljina i HOK ”Čapljina” domaćin ovoga kampa već dugi niz godina”, rekao je za Čapljinski portal Jelčić.