​Nikola i Cvija Marić proslavili svoj dijamantni jubilej kršćanskoga braka

3850

Na uočnicu  blagdana sv. Ilije Proroka, u nedjelju, 19. srpnja 2020. pod sv. Misom u 19,00 sati,  u župnoj crkvi sv. Ilije u Stocu svoj dijamantni pir – 60 godina bračnog života proslavili su Cvija i Nikola Marić s Gorice, župa Stolac.

Prije sv. Mise slavljenici su se ispovijedili i zauzeli pripravljena mjesta ispred oltara, a brojni članovi obitelji posjedali u klupe iza njih. Sv. Misu predvodio je mladomisnik iz Hrasna don Antonio Krešić.

Na početku sv. Mise župnik don Rajko slavljenike je srdačno pozdravio, a okupljeni svijet ih je radosnim pljeskom nagradio.

Pri kraju sv. Mise župnik im je održao prikladnu besjedu iz njihova bogatog bračnog i kršćanskog života.

Nakon toga im je pročitao čestitku biskupa Ratka te obdario križem i krunicom, a poslije udijelio njima i njihovu potomstvu svečani blagoslov.

Na kraju Mise mladomisnik Antonio svima je nazočnima podijelio svoj mladomisnički blagoslov, nakon čega su nastala prigodna čestitanja i fotografiranje.

Nikola je rođen u Riđici 9. prosinca 1935. u obitelji Cvjetka Marića i Ivane rođ. Šutalo iz Svitave. Cvija je rođena u Deranima 10. ožujka 1940. u obitelji Janka Šutala i Luce rođ. Bošković iz Dubrava.

Upoznali su se 1958. godine poslije Mise kod crkve u Donjem Hrasnu, gdje ih je u veljači 1960. godine vjenčao don Stjepan Batinović.

Tijekom bračnog života na svijet su donijeli osmero djece, šest sinova i dvije kćeri. Život ih nije mazio, bilo je brojnih uspona i padova, ali ni nakon 60 godina konac ljubavi se nije prekinuo.

Cvija i Nikola danas imaju 19 unučadi koji im daju radost i snagu, a svim mladima poručuju da je tajna uspješnog braka međusobno poštovanje te zajednički rad i molitva.

Neka ih Gospodin i dalje obasiplje svojim svetim blagoslovom.