UniCredit Bank najbolja banka u Bosni i Hercegovini

384

u okviru svoje 27. godišnje ceremonije dodjele nagrada za najbolje banke, prestižni finansijski magazin Global Finance objavio je da je UniCredit Bank izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Nagrada za najbolju banku pripala je i UniCredit Bulbank, u Bugarskoj.

”Dok klijenti traže fleksibilna rješenja za svoja sredstva, njihovi zahtjevi za sigurnim pristupom bankarskim uslugama i proizvodima, u stvarnom vremenu, rastu. Dakle, bankarski sustav se suočava s većim izazovima”, komentirao je Joseph D. Giarraputo, izdavač i glavni urednik Global Finance-a i dodao:

”Već 27 godina, nagrade Global Finance Best Bank pomažu korporativnim djelatnicima i glavnim financijskim direktorima da identificiraju najbolje financijske partnere na svojim tržištima i pruže vrhunske finansijske usluge putem inovativnih tehnologija.”

“Jako smo ponosni na rezultate ovogodišnjeg istraživanja”, istaknuli su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Europi.

“Naša banka u Bosni i Hercegovini fokusirana je na inovacije proizvoda, postavljajući snažne temelje za kontinuirani uspjeh.

Priznanje Global Finance-a potvrđuje UniCredit-ovu posvećenost pružanju podrške našim lokalnim ekonomijama u svakom trenutku. Ponosni smo na sve članove našeg tima i njihovu predanost svakodnevnom pružanju usluga najviše kvalitete našim klijentima.“

”Ponosni smo i počašćeni priznanjem Global Finance-a za najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Naši klijenti su nam na prvom mjestu, a pružanje najkvalitetnije razine usluge je naša glavna odrednica.

Napredak koji kontinuirano ostvarujemo i koji nas dovodi do liste najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, isporuku proizvoda i usluga vrhunske kvalitete, te pripadnost UniCredit Grupaciji koja nam pruža mogućnost da kroz značajnu snagu naše međunarodne mreže osiguramo najbolja rješenja za financijske potrebe naših klijenata”, komentirala je gospođa Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

Urednici Global Finance-a odabrali su najbolje banke na svijetu kroz opsežne konsultacije s korporativnim financijskim rukovoditeljima, bankarima i bankarskim savjetnicima i analitičarima širom svijeta.

Objektivni kriteriji koji se uzimaju u obzir pri odabiru najboljih banaka su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, novi razvoj poslovanja i inovacije u ponuđenim proizvodima.

Na konačan izbor utjecala su i mišljenja analitičara kapitalnih tržišta, kreditni rejting, procjene bankarskih savjetnika i ostalih sudionika u bankarskoj industriji.