Unaprijedite svoje zdravstveno stanje: Redovno se testirajte i brinite o zdravlju!

1513

Naš organizam tijekom cijele godine doživljava različita stanja i bitno je redovno odlaziti na kontrolu i znati naše zdravstveno stanje.

Odlazak u laboratorij kako bismo izvadili krv ne treba nam stvarati stres i nelagodu već nam treba postati navika koju ćemo obavljati barem jednom godišnje.

Osim toga, nakon rezultata testiranja možemo popraviti i unaprijediti zdravlje, živjeti zdravo i u što većoj mjeri izbjeći posljedice modernog i ubrzanog života.

Također, stručne osobe mogu Vam na temelju nalaza ukazati na probleme koje imate ili Vam dati određene savjete kako biste živjeli što bolje.

U laboratoriju ”MedLab” u Čapljini imate mogućnost tijekom cijele godine provjeriti osnovne funkcije i stanje Vašeg organizma.

Sve što Vam je potrebno da provjerite svoje zdravstveno stanje jeste da zakažete svoj termin, izdvojite deset minuta vremena i nalaze dobijete isti dan.

Zdravstvena kontrola svakog pojedinca jako je važna jer se na taj način može smanjiti rizik od razvoja bilo koje bolesti.

”Svi zdravstveni radnici upoznati su sa značajem obavljanja rutinskih pregleda i provjere krvnih parametara putem laboratorijske dijagnostike i upravo to je i razlog zašto zdravstveni radnici, bez obzira kojem sektoru zdravstva pripadaju, često govore o značaju prevencije bolesti i smanjenju rizika od razvoja bolesi. Promocija zdravlja sastavni je dio našeg posla i svakako bi bilo dobro kada bi svaki pojedinac bio upoznat sa značajem redovitog praćenja zdravstvenog stanja organizma.

Nažalost, mi živimo u vremenu u kojem zbog brzog tempa života često i ne primjećujemo da imamo neki zdravstveni problem. Stres, nezdrava i neredovna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, genetske predispozicije, samo su neki od riziko faktora koji doprinose narušavanju našeg zdravlja”, ističu iz MedLab-a.

Potiskivanje boli

Pacijenti ponekad jednostavno zanemare ili potisnu subjektivan loš osjećaj ili trpe određenu bol misleći da im nije ništa ”strašno”.

Prije nego što zdravstveno stanje postane loše, svaki pojedinac bi trebao znati da redovita rutinska provjera krvnih parametara predstavlja zapravo prečicu do zdravlja i doprinosi kvaliteti života.

Laboratorijski nalazi su osnova za daljne liječničke pretrage te na osnovu njih liječnik dobije uvid u zdravstveno stanje svog pacijenta. Laboratorijski nalazi su, može se reći, prvi korak do saznanja u kakvom se stanju naše tijelo i organizam nalaze.

Svaki pojedinac trebao bi tijekom godine obaviti laboratorijske nalaze jer je testiranje za svakog posebice važno. Postoje i studije slučaja u kojima su pacijenti sasvim slučajno, rutinskom kontrolom, otkrili određeni problem.

”Jednom u šest mjeseci preporučuje se odraditi lipidni status, provjeriti nivo šećera u krvi, provjeriti željezo. Odraditi parametre koji pokazuju rad jetre, bubrega, parametre vezane za rad srčanog mišića, testirati enzime u krvi te obaviti opći pregled urina. Bitno je svakako uraditi parametre koji na osnovu krvnih pretraga ukazuju postoji li neki upalni proces u našem organizimu.

Vođeni iskustvom naših pacijenata, mnogi od njih otkriju određeni problem sasvim slučajno. Dođu na rutinsku kontrolu, nakon testiranja ispostavi se da imaju određeni problem jer nažalost, mnoga oštećenja u našem organizmu odvijaju se asimptomatski”, rekli su iz MedLab-a.

Veliki broj panela u MedLab laboratorijskim uslugama

Kako biste napravili određeni test i provjerili svoje zdravstveno stanje ne trebate putovati u bolnicu i zakazivati se po nekoliko tjedana ranije. Sve to možete napraviti u medicinskom laboratoriju MedLab u Čapljini.

Što se tiče testiranja koja rade i pakete usluga tu se nalaze: osnovni, pedijatrijski, trudnički, gastro, urološki i internistički paket.

”Mi našim pacijentima nudimo nekoliko panela sa laboratorijskim uslugama koje smo organizirali prema uzročnicima i vrstama njihovih oboljenja. Tako imamo: osnovni, pedijatrijski, trudnički, gastro, urološki i internistički paket. Podaci o svim ovim panelima usluga i parametrima koje oni podrazumijevaju mogu se pronaći na web stranici našeg laboratorija. Ukoliko pacijenti ne rade provjere krvi redovito, preporuka našeg laboratorija je svakako internistički paket.

To je paket usluga koji nudi najviše analiza i sveobuhvatan je. Našim pacijentima i njihovim liječnicima pruža uvid u vrijednosti sljedećih parametara: -KKS, URIN, GLUKOZA, UREA, KREATININ, e-GFR, AST, ALT, GGT, T. BILIRUBIN, D. BILIRUBIN, LDH, ALP, AMILAZA, MOKRAĆNA KISELINA, KOLESTEROL, TRIGLICERIDI, HDL KOLESTEROL, LDL KOLESTEROL, KALIJ, NATRIJ, HLORIDI, CK, CK-MB, CRP, SEDIMENTACIJA”, navode iz ovog medicinskog laboratorija.

Vrijedi kazati kako se sve navedene analize u ovom laboratoriju rade svakim danom uz napomenu da su pacijenti natašte i da na vađenje krvi dolaze u jutarnjem terminu.

Neka Vam vaše zdravlje bude na prvom mjestu, kontaktirajte medicinski laboratorij MedLab i već danas kontrolirajte Vaše zdravstveno stanje.

Više informacija, kao i zakazivanje termina, možete dobiti na Facebook Instagram stranici, web stranici i brojevima telefona 063/595-435, 063/084-848 i 036/810-850.